Vanmorgen reden we om 8.15 h weg vanaf het hotel aan de lange rit naar huis toe. In Italië kwamen we net voor Milaan weer in een file. De navigatie van Google maps gaf een alternatieve route aan die 15 min sneller zou zijn. We reden dus de autostrada af, echter na een paar kilometer stuurde de routeplanner ons een doodlopende weg in. Dus moesten we toch weer terug naar de autostrada inclusief file. Daarna konden gelukkig we doorrijden tot aan de Italiaanse grens bij Como. Ook daar gaf de navigatie aan dat we de autostrada moesten verlaten en vervolgden we de route over een provinciale weg dwars door Como heen. Hierdoor hadden we wel een mooi uitzicht op het Como meer en konden we even stoppen om een foto te maken.

Italië, Como en Comomeer

Waarschijnlijk stond in Google maps nog dat er wegwerkzaamheden aan de autostrada werden uitgevoerd, maar dit was niet meer het geval. Daarna zijn we doorgereden tot de Gotthardtunnel en lunchten we net voor de Gotthardtunnel, op parkeerplaats Gotthard-Sud. Op de heenweg lunchten we op parkeerplaats Nord, aan de andere kant van de tunnel. We hadden mooi weer vandaag en daardoor mooi zicht op het Gotthardgebergte. Vanaf de parkeerplaats een paar foto’s gemaakt.

Zwitserland, voor Gotthardtunnel
Zwitserland, voor Gotthardtunnel

Na de lunch reden we verder en de volgende stop (op een tankbeurt in Zwitserland na) was het diner in Duitsland bij Hockenheim.
Uiteindelijk kwamen we om 21.50 h thuis aan. We mochten nu wel zeggen dat we  een hele afwisselende en mooie Italië reis achter de rug hadden. We kregen er ook al zin om er ooit een wandelreis te doen, in Umbrië of Puglia, maar dat is voorlopig nog niet aan de orde.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *