Vanmorgen konden we het rustig aan doen, onze bus vertrok pas om 9.54 h naar Gemünd. Om 8 h gingen we ontbijten maakten we onze lunchpakketten klaar. Na het ontbijt brachten we onze bagage naar de receptie, vandaag zal onze bagage naar ons volgende overnachtingsadres gebracht worden. Iets na 9 h liepen we nog even naar een kiosk en de Obersee. Daarna bij de bushalte op de bus gewacht. Vandaag was er droog weer voorspeld. Bewolkt met een zonnetje.

Einruhr, afscheid van de Obersee

Om 9.55 vertrokken we met de bus naar Vogelsang. Nu kenden we de haltes en wisten we waar we moesten overstappen. In Vogelsang even gewacht en daarna de bus naar Gemünd genomen. Om 10.20 h kwamen we in Gemünd aan. Even het mondmasker en buideltje opgeruimd in de rugzak en vervolgens begonnen we aan de wandeling naar Steinfeld. In de Eifelsteig beschrijving stond al dat dit een iets saaiere route was, ze noemden het een meditatieve wandeling naar het klooster van Steinfeld. Als eerste kwamen we langs het uitzichtpunt van Kuckucksley. Daar was net een hele kleutergroep zich aan het vermaken met 2 oppassers.
Daarna kwamen we na ca. 5 km aan bij het dorpje Olef, welke een mooie historische dorpskern had. Dit was het mooiste gedeelte van de route van vandaag.

Eifelsteig Gemünd – Steinfeld, historische kern Olef
Eifelsteig Gemünd – Steinfeld, historische kern Olef

Hier zou ook horeca zijn, maar deze lag buiten het dorp en was gesloten. De volgende stop was Golbach. Onderweg onze broodjes opgegeten.

Eifelsteig Gemünd – Steinfeld, herfststilleven

Ook in Golbach zou weer horeca zijn, maar deze waren alleen open van donderdag tot zondag. Hier aten we onze sinaasappel op, gezeten op een bankje.

Eifelsteig Gemünd – Steinfeld, oud vakwerkhuis in Golbach.

Daarna liepen we verder naar Steinfeld. Op het laatste stuk hadden we nog een omleiding vanwege gevaarlijke bomen, die door de droogte van vorig jaar konden omvallen.

Eifelsteig Gemünd – Steinfeld, de glooiende heuvels.

Om 15.40 h kwamen we bij het klooster aan. Onze GPS gaf 18,8 km aan, 560 m gestegen en 390 m gedaald.

Eifelsteig Gemünd – Steinfeld, aankomst klooster Steinfeld.

In het kloostercafé gingen we allereerst iets drinken en we namen een stuk worteltaart. Daar zat ook de wandelgroep die we iedere dag wel een keer tegenkwamen. Ook zij sliepen in het klooster Steinfeld.
Daarna gingen we ons inchecken bij de receptie. We hadden niet zo veel luxe verwacht qua kamers, maar wij zaten in het nieuwe gedeelte en dit was tot nu toe nog de meest moderne kamer en  badkamer.

Klooster Steinfeld, ingang Pforte.

Daarna maakten we nog een rondje door het klooster waarbij we eerst de basiliek hebben bezocht en vervolgens de kruisgang. Daarna weer terug naar de kamer om te douchen.

Klooster Steinfeld, basiliek.
Klooster Steinfeld, kruisgang.

We hadden hier halfpension bijgeboekt. We konden  van 18 tot 19.30 h eten. Het eten was een soort buffet. Het was meer functioneel eten, dan dat het lekker eten was. Gelukkig hadden we vanmiddag al de worteltaart gehad.
Om 19.10 h gingen we terug naar onze kamer. Morgen zullen we weer een zwaardere route voor de boeg hebben en zullen we een aantal Romeinse resten zien.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *