Vanmorgen moesten we om 4.45 h opstaan. Om 5.30 h ontbijt en om 6.00 h vertrokken we met onze gids/chauffeur Edwin naar de ingang van het Queen Elizabeth NP, de Kasenyi Main Gate. Daar werden we geregistreerd. Er was geen ranger beschikbaar, dus Edwin zou als gids fungeren. We reden om 6.35 h het park in. In het begin zagen we al veel antilopen.

Queen Elizabeth NP

Iets verder zag Edwin een leeuw naderen. Hij gaf snel gas en de leeuw stak 2 m voor onze auto het pad over. Wat een sensatie moment!!!! Daarna liep hij een stukje verder en ging op zijn achterste zitten. Daar wachten we tot hij onze kant op keek. Daarna liep hij een stukje verder en ging liggen.

Queen Elizabeth NP
Queen Elizabeth NP

Wij reden door, want we waren de eerste bezoekers die de leeuw hadden gezien. Edwin vertelde alle tegemoet komende auto’s dat daar een leeuw kort bij de weg te zien was. Ondertussen was de zon aan het opkomen.

Queen Elizabeth NP

In het begin zagen we 3 buffels, iets verder nog een paar waterbokken en nog heel veel antilopen. In de tussentijd zagen we ook al diversen vogels. De namen moeten we nog uitzoeken m.b.v. het boek van Edwin.
Een stuk verder zagen we een grotere groep buffels.

Queen Elizabeth NP

Zo bleven we door het park rijden, en stopten we bij alle vogels of grotere dieren die we zagen.
Om 9 h hadden we een korte stop bij het water om even de benen te strekken. Daar zagen we al heel veel ijsvogels en zelfs de pygmee ijsvogel.
In het water zagen we ook al nijlpaarden.
Om 9.25 h reden we weer verder. De volgende stop was bij de Bunyamnaka krater. Deze had Nancy doorgegeven als wens. Dit is een krater waar zout gewonnen wordt. Daar konden we uitleg van een gids krijgen, wat we deden. Er wordt een mengsel van zouten gewonnen. In deze periode zaten er ook nog flamingo’s, dat was boffen.

Bunyamnaka krater.
Bunyamnaka krater, flamingo’s

Vervolgens reden we richting Katunguru bij het Kazinga Chanel. Daar reden we verder naar de Mweya Safari Lodge. Op deze weg zagen we heel veel olifanten. Eentje stak net achter onze wagen de weg over.

Queen Elizabeth NP

Aangekomen bij de Mweya Safari lodge moesten we ons weer registreren voor de boottocht van 14 h. Daarna reden we naar een picknickplek waar we cola konden bestellen en onze packed lunch konden eten.
Bij het eten zagen we allerlei vogels, een wrattenzwijn met 2 kleintjes kwam kijken of er iets te halen viel en er kwam zelfs een Maraboe aanlopen.
Om 13.30 h reden we naar het beginpunt van de boottocht. We hadden de boot genaamd Hippo. Deze vertrok om 14.10 h.
Alle boten varen een rondje met de klok mee. Aan de overkant stopten we en kregen we zicht op de oeverwand met wel tientallen bonte ijsvogels. Geweldig uitzicht.

Queen Elizabeth NP

Daarna bleven we langs de oever varen en zagen we een groep buffels en nijlpaarden gezellig naast en door elkaar aan het water liggen. Daarbij nog een olifant.

Queen Elizabeth NP
Queen Elizabeth NP

Ook zagen we tussendoor nog een nijlkrokodil, de nijlvaraan, bavianen en wrattenzwijnen.

Queen Elizabeth NP
Queen Elizabeth NP

Naast al dit groot wild ook nog diversen vogels: ibissen, hamerkop, pelikanen, visarenden, jacana’s (ook Jesusvogel genoemd), glansspreeuwen, aalscholvers en nog veel meer.

Queen Elizabeth NP
Queen Elizabeth NP

We voeren het Kazinga Chanel af tot lake Edward en een van de 11 vissersdorpen binnenin het park.

Queen Elizabeth NP
Queen Elizabeth NP

Toen was onze 1,5 h durende boottocht voorbij en voeren we in 30 min terug naar ons vertrekpunt. Om 16.15 h stonden we weer aan wal.
De dag was nog niet voorbij. Nancy had als wens ook de Crater View Drive opgegeven. Edwin vond dat we tijd genoeg hadden om via deze route terug naar de lodge te rijden. De weg werd duidelijk minder gebruikt. Onderweg kregen we inderdaad zicht op de vele kraters die hier lagen. De meeste waren droog en begroeid met bos, een paar hadden nog een kratermeer. Omdat we omhoog gingen, kregen geweldig uitzicht op het landschap en de verschillende kraterranden die in elkaar overgingen.

Queen Elizabeth NP
Queen Elizabeth NP
Queen Elizabeth NP
Queen Elizabeth NP


Om 18.10 h waren we bij de uitgang, het Queen Paviljoen. Het hele park is naar koning Elizabeth genoemd nadat ze het park bezocht heeft in 1954.
Om 18.30 h waren we terug bij de lodge, net op tijd om ons op te frissen en om 19.00 h naar het diner te gaan.  We moesten uit 1000 foto’s (van 2 camera’s) een selectie zien te maken. Dat lukte niet helemaal, dat is de reden dat dit dagverslag later op de blog gepubliceerd werd.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *