Vanmorgen gingen we weer om 8 h ontbijten en om 9 h werden we, nu met bagage, weggebracht naar Mirbach. Daar kwamen we, samen met regen, om 9.20 h aan. We begonnen gelijk aan de Eifelsteig. We liepen via een tunneltje onder de weg door en vervolgens de heuvel op door de weilanden. Het eerste stuk gingen we afwisselend door weilanden, dennenbossen en loofbossen.

Eifelsteig Mirbach – Hillesheim, door het dennenbos

Volgens het weerbericht zou het tot minstens 14 h regenen, na ongeveer 2,5 km gewandeld te hebben, trokken we de regenjas aan. De eerste 9 km waren er naast de natuur geen bezienswaardigheden. Ongeveer na 9 km zouden er weer Romeinse resten te zien zijn, maar nu was er niets te vinden, zelfs geen bordje.
Daarna liepen we richting een grote kalksteen groeve. Daarna maakte de route een grote lus om bij de Dreimühlen waterval uit te komen. Net ervoor lag nog de ruïne Dreimühlen. Bij de waterval was het druk. Daar wachtten we even om minder mensen op de foto te krijgen.

Eifelsteig Mirbach – Hillesheim, Dreimühlen waterval

Daarna kregen we een mooi smal paadje richting de Nohner Mühle. Deze lag nabije een mooie rotsformatie. Binnen was het vol, maar buiten onder een afdak konden we nog zitten. Daar iets gedronken en weer taart erbij genomen. Het regende nu heel hard. Om 13.10 h liepen we weer verder door weilanden naar het dorpje Niederehe. Daar kwamen we langs het klooster en de kloosterkerk St. Leodegar.

Eifelsteig Mirbach – Hillesheim, Kloosterkerk St. Leodegar.
Eifelsteig Mirbach – Hillesheim, Kloosterkerk St. Leodegar.

Er tegenover aten we in een bushalte hokje onze broodjes op. We hebben er van 13.45 tot 14.10 h gezeten. Ondertussen leek het al wat droger te zijn geworden.
Daarna liepen we over een mooi bospad naar het kasteel van Kerpen. Aldaar waren ze de toren aan het restaureren. We liepen om het kasteel heen naar het dorpje Kerpen.

Eifelsteig Mirbach – Hillesheim, kasteel in Kerpen.

We kenden Kerpen alleen van de autobaan, Kreuz Kerpen. Naar ons gevoel moest dat niet in deze omgeving liggen, en dat bleek ook te kloppen. Er bleek nog een groter Kerpen noordelijker in Duitsland te liggen.
Kerpen had een leuke pleintje met zicht op het kasteel.

Eifelsteig Mirbach – Hillesheim, Stadsgezicht met kasteel in Kerpen.

Inmiddels was het droog geworden, waardoor alles een beetje kon drogen. We moesten nog steeds 7,5 km lopen en we hadden er al meer dan 19 km in de benen zitten. Het volgende dorpje was Berndorf waar een oude Wehrkerk te zien was.

Eifelsteig Mirbach – Hillesheim, Berndorf, Wehrkerk.
Eifelsteig Mirbach – Hillesheim, Wehrkerk, Berndorf.
Eifelsteig Mirbach – Hillesheim

Daarna nog een uitzichtpunt, waar een oude bunker moest liggen. Daarna was het nog maar 700 m, dalend, naar Hillesheim.

Eifelsteig Mirbach – Hillesheim, zicht op eindpunt Hillesheim.

Daar kwamen we om 17.15 h bij het tourist bureau aan, het officiële eindpunt vandaag. Ons hotel bleek ook aan deze kant te liggen, dus Hillesheim zullen we morgen pas gaan bezichtigen. Om 17.30 h kwamen we bij ons hotel aan, Hotel Zum Amtsrichter. We hadden trouwens geluk dat we in Limburg wonen. Duitsland had alle provincies behalve Zeeland en Limburg op rood gezet. Anders hadden we nu de vakantie moeten annuleren.
Vandaag hadden we 27,8 km gelopen en 600 m gestegen en 615 gedaald. Nancy voelde het wel in de voeten en de knieën. Vandaag was een nationale feestdag in Duitsland, dus alle gewone winkels en enkele horeca zaken waren gesloten. We hadden geen restaurant gereserveerd, omdat Hillesheim best veel restaurants had, echter we hadden geen rekening gehouden met de feestdag. Om 18.30 h liepen we terug naar het centrum. Het eerste restaurant zat vol. Het tweede restaurant eigenlijk ook  maar ze hadden een bistro gedeelte waar we nog konden zitten. De keuken was hetzelfde. We aten er heerlijk.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *