Za. 06-08-2022 Brussel – Wenen – Addis Ababa

Nadat Hans ’s ochtends nog gewerkt had, gingen we om 12.30 h lunchen in de stad. Daarna thuis nog even de kamerplanten water gegeven en onze reiskleding aangetrokken. Om 14.30 h vertrokken we naar Brussel, naar de P Discount 1 parkeerplaats. Daar kwamen we om 15.40 h aan. Ook hier werkte ons scancode niet, maar na op de hulp knop gedrukt te hebben, mochten we na de reserveringsbevestiging gezegd te hebben, doorrijden.
We reden langs alle vakken, maar de parkeerplaats stond ondanks de reservering helemaal vol. We zagen al auto’s die geparkeerd waren op het aangelegde grindvlak  rondom aanwezige boompjes op het parkeerterrein. Op dezelfde manier hebben wij ook nog het één na laatste plekje gevonden.
Vervolgens liepen we naar de bushalte. Na 5 minuten kwam de lijnbus 830 er al aan. Je kon niet contant voor het kaartje betalen, en de pinautomaat was kapot, dus we mochten gratis meerijden.
Om 16.15 h arriveerden we bij de vertrekhal bij check-in rij 7. De balie was net open. We waren al ingecheckt, maar kregen toch weer nieuwe boardingpassen.
Daarna door de security check en vervolgens door de elektronische paspoortcontrole. Om 16.45 h hadden we dit alles achter de rug, dus dat viel reuze mee. Om 17 h zaten we aan de cola, te relaxen tot we naar de gate B15 konden vanaf 18.25 h.
Om 19.10 h konden we boarden. Dit ging per zone. We hadden de laatste zone, we zaten redelijk voorin, ze boarden dus van de achterste rijen naar voren. Om 20.05 h kozen we luchtruim en gingen op weg naar Wenen. Onderweg keek Nancy naar de nieuwere versie van de film, Murder on the Nile. Was een leuke film. Helaas was hij nog niet afgelopen toen we om 21.25 h in Wenen landden. We hoefden het toestel niet uit, dus in het uurtje dat we aan de grond stonden, keek Nancy de film af. Vervolgens kwamen de mensen die vanaf Wenen geboekt hadden het toestel binnen. Daar droeg het merendeel geen mondmasker, ook niet toen ze al eenmaal zaten. Om 22.55 h zaten we weer in de lucht, nu op weg naar Addis Ababa. De vlucht duurde maar net 5,5 h. We konden wel slapen, maar werden steeds gestoord, drankje, toen tijd voor het diner en later nog een soort cakeje als ontbijtsnack.

Zo. 07-08-2022 Addis Ababa – Antananarivo

Om 5.40 h (lokale tijd) landden we in Addis Ababa. Daar moesten we door een security check. Vervolgens hoefden we nog maar 1,5 h te wachten tot we weer mochten boarden. We liepen even langs de lokale winkeltjes. Daarna liepen we naar Gate C6. Bij het boarden werd weer niet naar de verplichte PCR test gevraagd. In Brussel moesten we wel onze vacinatiecode laten zien.
Dit toestel zat helemaal vol en kleine kofferhandbagage met harde buitenzijde, werden alsnog in het ruim opgeslagen. Om 9.10 h zaten we weer in de lucht, op weg naar Madagaskar. Ook hier werden we goed verzorgd, maar was er geen entertainment aan boord. We probeerden weer te slapen. Om 13.15 h landden we in Madagaskar. Toen begon het entree circus. Eerst een papiertje invullen met diverse gegevens en daarna moesten we in de rij aansluiten voor het visum. Vervolgens met het gekregen papiertje naar de politie/paspoortcontrole. Daar kregen we het visum in het paspoort. Vervolgens konden we de bagage ophalen. Daarna nog een röntgencontrole van de bagage en handbagage. Vervolgens moesten we de sneltest voor Covid ondergaan. Een van de gekregen papiertjes moest je afgeven. Vervolgens werd wel gevraagd of je gevaccineerd was, waarmee en hoe lang geleden. Ondertussen dat de test liep moest je eerst de afgenomen test betalen. Daarna kon je naar de tafel lopen om je testuitslag op te halen. Ondertussen had Nancy wel geld gepind bij de ATM. Onze testuitslag was gelukkig negatief. Je kreeg het sneltestblokje mee, bij de uitgang moest je dit weer afgeven.
En toen stonden we om 14.25 h buiten, waar de chauffeur op ons stond te wachten. Dit ging gelukkig wel snel als je maar met zijn tweeën was. Vervolgens werden  we naar ons hotel Au Bois Vert gebracht. Een heel mooi resortachtig hotel.

Impressie van de hotelkamers/bungalows van Au bois Vert

We hadden een mooie kamer. Voor ons doen hebben we het rustig aan gedaan. De bagage, papieren en dagrugzak georganiseerd. Om 17 h liepen we naar het restaurant voor een drankje. Daarna gingen we het hotel nog even verkennen. Het hotel heeft overal echte ammonieten en edelstenen staan. Verder is er een winkeltje waar ze handgemaakte souvenirs verkopen. Verder konden we hier al de bekende Madagaskar vanille kopen en natuurlijke oliën en peperkorrels. Wisten we gelijk wat de souvenirs van Madagskar eventueel zouden kunnen worden.

impressie zwembad van Au Bois Vert


Buiten zagen we 1 persoon met een sweater van Matoke tours zitten, dus Nancy sprak hem even aan. Hij was de reisleider van een groep van 5 die gisteren waren aangekomen. Hij dook direct even in het elektronisch dossier van  Matoke om naar onze route te kijken. Morgenavond zullen we in hetzelfde hotel slapen als dit groepje. Om 18 h gingen we eten, en daarna op tijd naar bed.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.


2 reacties

Jeroen · 08/08/2022 op 17:18

Ongeduldig waar blijft de rest, bij het zien van de foto’s krijg ik de tropische geur weer in mijn neus.

    NancyHans · 08/08/2022 op 18:01

    Komt eraan, even geduld.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *