Vanmorgen stonden we om 6.45 h op. Om 7.30 h ontbeten we. Om 8 h stonden we (met packed lunch) klaar voor de wandeling. Dit keer kregen we 2 gidsen van de lokale dorpen. Na een korte introductie over de te maken wandeling vertrokken we om 8 h.
Onze wandeling sponsort de lokale gemeenschappen. De wandeling die we  vandaag zouden doen zou minder zwaar zijn dan gisteren en meer door de dorpjes gaan.

Wandeling Nkuringo naar Rushaga

We volgden de gravelweg en wandelden zo langs de akkers en huizen. Onderweg zagen we heel veel soorten vogels vandaag.

Wandeling Nkuringo naar Rushaga, collage van vogels

Onze gidsen Benadi en Justus kenden bijna iedereen. Hans maakte nog een foto van ons op het pad, met op de achtergrond een dorpje. Links lag blijkbaar een militair kamp. Hans werd aangehouden door de bevelhebber en na wat discussie moesten we deze foto wissen. Hoewel er geen militairen op de foto stonden, stond de bevelhebber erop dat de foto gewist zou worden. Dat deed Hans dan ook.

Wandeling Nkuringo naar Rushaga
Wandeling Nkuringo naar Rushaga

Daarna liepen we verder en rond 12 h bezochten we in een dorpje het Batwa cultureel centrum. Hier leren de Batwa vrouwen (Batwa zijn de pygmeeën die niet meer in het bos mogen wonen omdat het nu een Nationaal Park is) manden weven, haken en breien om alternatieve inkomsten te genereren.

Wandeling Nkuringo naar Rushaga, Batwa cultureel centrum

Wij waren bijna door onze Oegandese Shillings heen en konden dus niets kopen. Ook hadden we geen ruimte in onze bagage. Ze accepteerden ook donaties in Euro’s, daarom maar wat Euro’s gedoneerd.
Tijdens de uitleg kwamen er 2 kraanvogels overvliegen en landden net achter het centrum. Daar ging Hans even foto’s van maken. De kraanvogel is de nationale vogel van Oeganda.

Wandeling Nkuringo naar Rushaga, kraanvogels

Na de donatie moesten we met de lerares op de foto.
Iets verder stopten we bij een lodge om onze lunch te eten. Daar konden we rustig zitten. Onze gidsen hadden ook nog bananen en lokaal gefrituurde broodballen voor ons gekocht. Maar onze packed lunch was al zoveel, dat we dat niet opkregen. Hans at nog wel 1 banaan.
Na de lunch vervolgden we onze weg en verlieten we de grote weg. Nu liepen we over een kleiner pad door het dorp en daarna langs de velden. We kwamen ook langs putten, waar goud gedolven werd door de grond te wassen. Bij een put was 1 persoon bezig en die had al een goudflinter in de wok liggen.
Bij het volgende dorpje, wees iemand ons de beroemde driehoornkameleon aan. Het mannetje met de mooie kleuren hadden ze op het gras gezet. Het vrouwtje hing nog in de heg.

Wandeling Nkuringo naar Rushaga, driehoornkameleon

Daarna kwamen we via theeplantages uiteindelijk weer op de grote weg uit.

Wandeling Nkuringo naar Rushaga, pad door de theeplantage

Nu moesten we nog een stuk omhoog lopen om uiteindelijk bij de Gorilla Valley Lodge te komen.

Wandeling Nkuringo naar Rushaga
Wandeling Nkuringo naar Rushaga

Om 15.05 h kwamen we aan. We hadden 18.2 km gelopen, 390 m gestegen en 660 m gedaald. We waren 7 h onderweg inclusief alle pauzes en uitleg. Onze lodge lag op 1890 m hoogte.
Na ontvangst gingen we ons verfrissen en schone kleding aandoen. Vanaf 16 h werkten we de website bij met het verhaal van gisteren en van vandaag.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *