Za. 13-08 Van Kirindy Forest terug naar Morondava

Na een goede nachtrust gingen we om 7.00 h ontbijten. Om 7.30 h begon onze ochtendwandeling door het Kirindy forest. Deze begon bij de lodge, dus we hoefden niet met de auto. Hery vertelde blij, dat de startmotor het weer deed, maar hij moest in Morondava wel weer nagekeken worden. Het Kirindy Forest is in percelen verdeeld. Door allerlei smalle wandelpaadjes werden de sectoren onderling weer met elkaar verbonden.
Onze gids zag al vrij snel de zeldzame Crested Ibis, een grondvogel die moeilijk te fotograferen was. We volgden de vogel een heel stuk, maar kregen  deze niet gefotografeerd. Daarna zagen we de Sportive Lemur en terwijl we deze aan het fotograferen waren kwam er een groep Red Fronted Brown Lemuren aan.

Sportive Lemur kruipt helemaal in de boom bij het zien van de Red Fronted Brown Lemuren
Red Fronted Brown lemur


Deze konden we goed fotograferen. Onze gids ging nog iets zoeken om ze dichterbij te lokken. Dat bleek met een lege slakkenschelp te lukken. Ze dachten namelijk dat er water in zou zitten. Vervolgens heeft Nancy er maar echt water uit onze fles erin gegoten. Het is nu de droge tijd, dus ieder druppel water was welkom.
Daarna liepen we verder. Vervolgens vond Alfred bij een holle boom, de Madagascar scops own, een klein uiltje.

Madagascar scops own, een klein uiltje.

Verderop in de wandeling zagen we weer een grondvogel, de Coquerel’s Coua. Deze leek op de vogel die we Tsingy hadden gefotografeerd. Nog een stuk verder zagen we 3 Vereaux Sifaka’s in een boom. Eentje had een jongen op zijn buik hangen.

Collage van Sifaka en Lemuren

Het laatste stuk zagen we niet zo veel meer, wel nog een hagedis, de zonogorus carstenie en verschillende vogels waaronder de Madagascar Magpie Robin.
Om 10.30 h waren we weer terug bij de lodge, waar we nog een vogel met een lange staart zagen. Ook stond er een boom met veel weversnesten erin.

MadagascarParadijsmonarch, met dank aan Jeroen voor het opzoeken
Crested coua, met dank aan Jeroen voor het opzoeken

Op het terras, werkten we de blogverhalen bij en de foto’s van gisteren hebben we op de tablet gezet. Na de lunch vertrokken we om 13.15 h om naar de Baobab Amoureux en de laan der Baobab (dit keer om bij zonsondergang aldaar aanwezig te zijn) voordat we in Morondava aan zouden komen. Om 14.35 h waren we bij de Baobab Amoureux. Duidelijk als bezienswaardigheid te herkennen aan de souvenirkraampjes die erbij lagen.

Baobab Amoureux

Na een paar foto’s vertrokken we naar de Avenue de Baobab waar we om 15.00 h aankwamen. Nu moesten we nog 3 h wachten op de zonsondergang. Dit hebben we op het terras van het restaurant dat bij het bezoekerscentrum lag, gedaan met al goed zicht op de baobabs.

Avenue de Baobab duidelijk herkenbaar
Zebu kar en Avenue de Baobab

Hans ging na een tijdje verkennen waar hij het beste zou staan om de zonsondergang met baobabs te fotograferen. Dit was een heel relaxte dag voor ons; eerst 3 h wachten bij de Kirindy ecolodge, vervolgens nogmaals 3 h wachten bij de Avenue de Baobab.
Op het terras benutte Nancy de tijd om via de telefoon de foto’s bij de eerdere dagen op de blog toe te voegen en het verslag van 12 augustus te posten.

Avondgloed op de baobabs


Om 17.30 h liep Nancy naar Hans toe. Het was mooi om de zon tussen de Baobabs onder te zien gaan.

Zonsondergang Avenue de Baobab

Om 17.45 h reden we naar Morondava. Daar heeft Hery de auto weer volgetankt, en wij hebben water en cola gekocht en geld bijgepind.
Om 19 h kwamen we bij ons hotel Chez Maggie aan. Daar kregen we bungalow 3 en bestelden we ons diner voor 19.30 h.
Tijdens en na het eten maakten we het dagverslag af. Daarna begon de moeilijke taak van fotoselectie. Om 22 h gingen we slapen. Alweer een mooie dag gehad in Madagaskar.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.


5 reacties

wies · 13/08/2022 op 20:43

Hoi. Wat weer mooie Foto s hebben jullie. Mooie bomen en natuur. hier is het harstikke heet, zit de hele dag binnen. Het is ongeveer 32C. Nog heel veel avontuurlijke dagen en dat je nog gezond mag blijven. Groetjes Pap en Mam

Jeroen Aarsen · 14/08/2022 op 10:33

Waanzinnig, prachtig allemaal, nog geen daggecko’s gezien?
Moet terug voor de vogels 😂
Zo’n indrukwekkend land fijn om mee te mogen genieten

Jeroen Aarsen · 14/08/2022 op 13:38

Trouwens die vogel met dat blauwe oog is een madagaskarparadijsmonarch. Leuk voor scrabble.
Die andere is een Crested coua (coua cristata).

    NancyHans · 14/08/2022 op 15:20

    Bedankt voor het opzoeken. We zullen het erbij zetten.

      Jan en Marijke · 14/08/2022 op 16:26

      Wat een prachtige foto’s van de baobab-bomen!! Mooie reis verder!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *