Za.14 augustus, van Seljavellir naar Neskaupstadur,

Vanmorgen waren we relatief snel klaar met het ontbijt. De keuze was een stuk minder en het was maar een kleine ruimte. Gisteravond had Nancy via Google maps nog potentiële bezienswaardigheden gezocht. Volgens het programma van Tui waren er maar twee bezienswaardigheden; het stadje Djupivogur en Reydarfjordur. Beide trokken ons minder aan.
Als eerste stop reden we naar Vestrahorn. Bij het Viking café guesthouse moesten we de entree betalen. Daar kregen we ook een plattegrond en uitleg. Er was een vikingboerderij gereconstrueerd omdat er in het verleden op deze plek een vikingboerderij had gestaan. Daar liepen we als eerste naartoe. Waarschijnlijk waren er filmopnames geweest, want er stonden allerlei spullen die in vrachtwagens geladen werden. Een meisje moest iedereen vertellen, dat men daar geen foto’s van mocht maken. Toen we vroegen of het voor een film was, was het antwoord dat ze daar niets over mocht vertellen.

Viking farm bij Vestrahorn


Na de vikingboerderij reden we richting de vuurtoren van Stokksnes. Normaal was er ook mooi uitzicht op de bergen, maar vandaag hingen de wolken tamelijk laag. Dat zou de hele dag zo blijven. We liepen eerst naar de vuurtoren en daarna naar rechts, waar op rotsen allerlei vogels en zeehonden te zien waren. Al met al kregen we de tijd hier goed om.

kust vanaf vuurtoren Stokksnes


Daarna reden we terug naar het Viking café guesthouse en dronken er wat en namen een stuk worteltaart of chocoladetaart erbij.
Pas om 11.30 h reden we verder. Nancy wilde toch iets van Hvannagil, the golden valley zien, dus sloegen we voor de rivier een landweggetje in. Van deze kant hadden we toch zicht op de kleurrijke bergen. Hans was extra daarvoor even een heuveltje opgelopen. De kleuren kwamen nu minder tot recht omdat de zon niet scheen.

Landschap vanaf het heuveltje
De normaal kleurrijke bergen van Hvannagil


Vervolgens reden we weer verder en programmeerden we Djupivogur als eindpunt. Onderweg kwamen we nog langs een paar mooie rotsstranden.

strand

In Djupivogur gingen we rond 13.30 h lunchen. Er lag een cruiseschip in het fjord. We maakten een paar foto’s van de haven en een paar oudere huizen. IJslandse stadjes hebben weinig structuur, alles is vrij van elkaar gebouwd zonder echte kern zoals wij dat kennen. Bij ons is dat vaak de kerk of een marktplein.

Huis in Djupivogur aan het water


Daarna programmeerden we ons eindpunt. In de originele beschrijving zouden we op een heel andere plek slapen, welke veel beter uitkwam met de geboekte walvisvaart van morgen na de middag. Nu moesten we morgen 1 uur extra rijden.

Onderweg stopten we nog bij de Nykurhylsfoss waterval en de Folaldafoss waterval. Deze had Nancy gisteravond nog gevonden. Ze waren beide heel mooi.

Nykurhylsfoss waterval
Folaldafoss waterval


Om 18.30 h kwamen we in hotel Hildibrand aan. Dit was wederom geen echt hotel, maar een aparthotel. We hebben een soort appartement. Ook hier geen voorzieningen. Er zit een restaurant bij, maar dat is alleen door de week open. Nu werden we verwezen naar het enige andere restaurant, the Baith. Nu zat er een pop-up restaurant in met een beperkte menukaart. Morgenvroeg moeten we naar een ander hotel rijden voor het ontbijt.
We vertrekken morgen eerder en rijden rechtstreeks naar Husavik. We moeten er om 13.30 h zijn voor de walvissafari. Als we de geplande en in de Tui tekst bezienswaardigheden willen zien, is het 4.15 h rijden. Dat gaan we dus niet redden. We hebben deze aan het programma van maandag toegevoegd. Dan was er wel veel te zien, maar een kortere rijafstand. Door deze wijziging zal dit dan wel weer een hele drukke dag gaan worden.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *