Vanmorgen werden we al om 6.00 h wakker. Omdat we gisteravond al de kathedraal zagen liggen, zochten we even de bezienswaardigheden van Speyer op. Het bleek dat dit de grootste Romaanse kathedraal van de wereld is.
Omdat we toch niet meer konden slapen zijn we al opgestaan en na ons gedoucht te hebben, liepen we om 7.00 h naar de kathedraal. In 10 minuten waren we daar. Speyer bleek een mooi oud centrum te hebben. Er stond nog een bordje naar de Altstadt. Blijkbaar was er nog meer te zien.

Kathedraal van Speyer
Kathedraal van Speyer

Precies om 7.30 h waren we terug voor het ontbijt. Het ontbijtbuffet was goed verzorgd.
Om 8.20 h reden we al weg. We reden eerst naar het tankstation. Daar was de benzine zeker 20 Eurocent per liter goedkoper dan op de autobaan.
Onze reis verliep voorspoedig. Op de radio hoorden we dat bij de Gotthardtunnel er 3 km file zou zijn en we dus ongeveer 30 minuten vertraging zouden hebben . Bij de grens van Zwitserland konden we zo doorrijden. Om 12.25 h waren bij de laatste parkeerplaats met restaurant voor de Gotthardtunnel. Daar stopten we om te lunchen.
Achter het restaurant hing een hangbrug met aan de overkant een voetpad dat in een tunnel de bergen in ging. Daar gingen we na de lunch natuurlijk even naartoe.

Ryyssboogäbriggä
Uitzicht op de hangbrug vanaf het tunnel voetpad

Om 13.30 h reden we weg. Een stuk verder stonden we in de file voor de Gotthardtunnel. De verkeersstroom werd door middel van stoplichten gedoseerd om de hoeveelheid auto’s in de tunnel te reguleren.

We stonden even vooraan bij het stoplicht voor de Gotthardtunnel.


Eenmaal in de tunnel konden we goed doorrijden. Met de in Speyer gevulde tank redden we het tot bij Milaan. Net daarvoor werden we door het Autohotel gebeld hoe laat we ongeveer zouden aankomen. Bij het tanken ook even iets gedronken. Op weg naar Parma was op de weg een ongeluk gebeurd en stonden we weer een tijdje in de file. Iets verder hebben we het hotel maar gebeld dat we pas omstreeks 20.00 h zouden aankomen.
Om 19.45 h kwamen we bij het autohotel Ravenna aan. Het waren simpele, spotgoedkope kamers, Amerikaanse motelstijl. We konden er niet eten en morgenvroeg ook niet ontbijten. Wel stonden er automaten waar je frisdrank, warme drank en snacks kon krijgen.
Om 20 h liepen we naar het naastgelegen cinema complex waar verschillende restaurants lagen. De keuze was sushi-, pizza-, hamburger- of bruscetta-restaurants. We kozen het sushi restaurant, ze hadden ook voor Wiel genoeg keuze. We konden 5 gerechten per persoon per gang bestellen, maar dat hebben we natuurlijk niet gered. De kwaliteit en de keuze was echt heel groot.
Tijdens het eten de foto’s van vandaag geselecteerd en dit verhaaltje geschreven.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *