Vanmorgen zijn we weer om 4 h opgestaan. Dit keer gingen we even ontbijten voordat we om 5.05 de bus naar Schiphol namen.
Om 5.15  kwamen we op Schiphol aan. We moesten toch bij de check-in de bagage afgeven. Daarna liepen we door de security. Alles ging redelijk voorspoedig, waardoor we rustig naar de gate konden lopen.
Om 7.00 h konden we boarden waarna we om 8.15 h op weg waren naar Parijs. We hadden een beetje vertraging, maar in Parijs was de overstap ruim genoeg. Om 9.05 h kwamen we op het vliegveld Charles de Gaule aan. Daar moesten we van terminal E naar Terminal F.  Dat ging via een shuttlebus, wij moesten naar gate M48.
Eenmaal aangekomen kochten we iets te drinken en een stokbrood met beleg als lunch.
Daarna liepen we naar de gate M48. Helaas vertrokken we hier met 1 uur vertraging, pas om 12.05 h. Dit was de 12 h durende vlucht naar Mexico City. We kregen vrij snel een warme maaltijd en daarna hebben we toch een aantal uren geslapen. De route ging via de onderkant van Groenland, over Amerika weer omlaag naar Mexico. Toen we  ongeveer 6 h onderweg waren, lukte het slapen iets minder en hebben we daarom film gekeken en gelezen.
Net voor de landing kregen we nog een ontbijt. We hadden iets van de vertraging ingehaald, we landden om 17.25 h. Voordat we het vliegtuig uit waren was het al 17.45 h en werd onze overstap best krap. Om 18.15 h begon het boarden al, in een andere terminal. We liepen op hoog tempo naar de douane waar we voorrang vroegen en kregen. Nadat we ons visumstempel gekregen hadden,  moesten we door de exit, daarna verder naar poort 6 lopen, aldaar een verdieping omhoog om naar terminal 2 te komen. Eenmaal boven moesten we bijna 10 min. op het treintje wachten. We konden zo snel niet op de wifi, daarom maar ge-smst naar Saskia dat het krap zou worden. Om 18.15 h zaten we in het treintje. Daar stond ook iemand die op het vliegveld werkte in. Hem vroegen we of hij de gate kon opzoeken, we moesten naar de F-hal. Maar wel eerst door security. Toen de treindeuren opengingen zijn we begonnen met rennen. We hebben mensen ingehaald in de zigzag voor security, maar die vonden het niet erg. Bij de security moest Nancy haar restje cola inleveren, maar voor de rest niets. Zij is toen vooruit gerend. Hans moest alles uitpakken bij de security. De F-hal was ook nog de hal die het verste weg was. Bij de entree vroegen ze al of Nancy naar Cancun ging en toen is haar naam al doorgegeven aan de baliemederker bij de Gate F79 en dat er nog 4 personen aankwamen. Om 18.35 h zaten we allemaal in het vliegtuig, we hadden het gered. Nu afwachten of de bagage het ook gered heeft. Onderweg was het 1 uur korter vliegen dan gedacht, blijkbaar was er 1 uur tijdsverschil tussen Mexico City en Cancun. We kregen wel bliksem en turbulentie onderweg. Daardoor gingen ze heel snel dalen, wat dit keer bij Nancy voor veel oorpijn zorgde. Om 20.50 h landden we al, wat dus direct 21.50 h werd. Hier geen security of douane, dus we stonden zo bij de bagageband. En inderdaad,, onze koffers hadden het niet gered. Daar bij de bagageband heeft de persoon achter de balie alles geregisseerd aan de hand van onze bagagetickets. Morgenvroeg moesten we toch bij het vliegveld zijn, want dan komen de laatste 8 personen van onze groep aan, de familie Punt. Hopelijk gaat hun overstap in Mexico City goed. Saskia stond buiten op ons te wachten. De 3 personen die rechtstreeks van Parijs naar Cancun vlogen waren ook geland, daar moesten we even op wachten. Om 23.30 h liepen we eindelijk naar ons busje. Om 24 h kwamen we in het hotel aan. We kregen vrij snel onze kamers, alleen bleek onze kamer en de kamer van Cristel en Fimka al bezet. Dus weer naar beneden, Saskia even gewaarschuwd, en bij de receptie kregen we nieuwe kamers. Om 00.30 h konden we eindelijk gaan slapen, het was een hele lange reisdag geweest.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

3 reacties

Wies · 18/12/2022 op 13:31

Wat een toestand allemaal. Maar toch nog even wachten op de Koffers. En de rest van de mensen. En dan kan het beginnen. geniet ervan tot horens .groetjes pap en mam.

VERONIQUE · 18/12/2022 op 15:51

HELE FIJNE VAKANTIE SAMEN. HOPELIJK VERLOOPT HET NU ALLEMAAL BETER.
NANCY BETERSCHAP MET JE OOR.
LIEVE GROETJES FRANS EN VERONIQUE

neeltje Verheijen · 22/12/2022 op 08:51

Een heenreis met hindernissen maar toch in Mexico, wens jullie een mooie reis!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *