Za 19 juni 2021, van Bellingwolde naar Smeerling,

Vanmorgen gingen we in ons huisje om 8.00 h ontbijten. We komen vandaag langs horeca, wel pas na laat, dus we nemen geen boterhammen mee. Iets later dan gepland reden we om 9.10 h weg. Onderweg kwam Nancy erachter dat ze uit automatisme weer het eindpunt van een kaart had geprogrammeerd in Google maps. Dan zouden we 27 km moeten lopen i.p.v. de geplande 23 km. Dus vlug aangepast naar Smeerling. Daar arriveerden we om 10.10 h. We parkeerden bij de gasterij van Natuurmonumenten, dan konden we daar nog iets drinken na de wandeling. Daarna reden we met Jan zijn auto naar Bellingwolde, de Meet. Omdat er maar 1 laadpaal bij het Landalpark is, beetje weinig voor een greenpark, heeft Jan hem daar aan de laadpaal gehangen. Het was er toch niet druk.
Om 10.40 h begonnen we aan de wandeling. Vanuit Bellingwolde maakten we een rechthoekige lus van 6 km naar Rhederbrug via het Kemperpark en vervolgens via de Looster plassen weer terug naar Bellingwolde.

Mooi pad langs de Looster Plassen

Daarna volgden we de route door het Veendiep naar Wedderbergen.

Het Veendiep
De Gaast, het lijkt wel de savanne

Daar was een bungalowpark waar we onze lunch gepland hadden. We kwamen om 13.30 h aan en hadden toen 13 km afgelegd. Bij de brasserie Wedderbergen aten we weer lekker en konden we een beetje afkoelen. Het was niet zo warm als gisteren en er stond een lekker briesje.
Om 14.25 h liepen we verder. Via het strandje van het meertje, daarna een stukje door het bos en vervolgens liepen we over graslanden naar Wedde. Iets verder lag de burcht Huis te Wedde. Een mooi kasteeltje, maar er heeft een echte burcht met hoektorens gestaan.

Huis te Wedde, burcht

Daarna liepen we kronkelend en zigzaggend langs sloten, andere watertjes en weer graslanden naar Smeerling.

De Ruiten Aa

Daar kwamen we om 16.50 h aan. Vandaag hebben we 23,5 km gelopen.
In Smeerling, een beschermd dorpsgezicht, alleen herkenden we geen dorp, alleen losstaande boerderijen, zijn we bij Gasterij Natuurlijk Smeerling iets gaan drinken met een ijsbolletje erbij.

Gasterij Natuurlijk Smeerling


Om 17.30 h reden we weg naar Bellingwolde om de andere auto op te halen. Ook tankten we daar onze auto weer vol. Vanuit Bellingwolde reden we via Duitsland terug naar ons huisje. Daar kwamen we om 18.45 h aan. We hadden het restaurant voor 20.00 h gereserveerd.
In het restaurant nam Nancy de biefstuk en bestelde deze medium-rare klaargemaakt. De eerste was doorbakken, dus deze ging terug naar de keuken. De tweede was weer doorbakken (net iets minder als de eerste) dus deze ging ook terug. Nancy liet de kok geen derde poging ldoen en bestelde toen maar de schnitzel, net als gisteren. Daar kon de kok niets fout aan doen.
We kregen een gratis drankje van de zaak vanwege de biefstuk.
Daarna nog een nagerecht besteld en om 21.30 h liepen we terug naar het huisje. Morgen hebben we een ander restaurant gereserveerd.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *