Vanmorgen gingen we weer om 8 h ontbijten. Nu reden we zelfs al voor 9 h weg, we hadden een lange rijdag voor de boeg omdat we niet de ferry van 12.15 h zouden nemen, maar we wilden zelf helemaal met de auto naar ons volgende overnachtingsadres toe rijden. Volgens Google was de rijtijd 3.35 h en 263 km, volgens de TomTom was het meer dan 350 km en een reistijd van 5 h. We zagen al dat de TomTom ons liet omrijden tijdens het laatste stuk.
De route verliep voorspoedig. Onderweg een paar foto’s gemaakt. Het was tamelijk bewolkt weer vandaag, maar gelukkig wel droog.

Onderweg van Flókalundur naar Stykkishólmur via weg 60
Onderweg van Flókalundur naar Stykkishólmur via weg 60


Een stuk voorbij Búdardalur verlieten we de weg nr. 60 en gingen via een gravelweg naar Stykki, zoals de veerboot werd aangegeven. Na een tijd gaf de TomTom een aankomsttijd van 12.25 h. in plaats van de eerdere 13.50 h. Een groot verschil!
Om 12.25 h kwamen we in Stykkishólmur aan. We tankten eerst een beetje benzine bij, hier moesten we namelijk op een automaat aangeven voor hoeveel kronen je wilde tanken. Je kon dus niet zoals in Nederland voltanken en dan het bedrag afrekenen.
Er tegenover lag een bakkerij-cafe, daar gingen we lunchen. Vanaf deze lunchplek zagen we ons hotel voor vanavond al liggen.
Om 13.30 h reden we weer verder, we begonnen aan ons geplande middagprogramma, namelijk een rondje over het schiereiland Snaefellsness en de vulkaan Snaefellsjökull. Eigenlijk hadden we dat eerst voor morgen gepland, maar nu hadden we er meer tijd voor, zo konden we er morgen een kortere dag van maken, of ……..?
Als eerste reden we richting het dorpje Arnarstapi. Onderweg stopten we op verschillende plekken om foto’s te maken van het mooie vulkanische landschap. Helaas was de bovenzijde gehuld in de laaghangende bewolking.

Mooie vulkaan op de weg van Stykkishólmur richting Arnarstapi

Onze eerste stop waarbij we een stuk gewandeld hebben, was bij de Bjarnafoss waterval. Daar liepen we tot een bruggetje voor het uitzicht op de waterval en niet helemaal door tot de waterval zelf.

Bjarnafoss waterval

Daarna stopten we bij de Raudfeldsgjä, een hele smalle kloof. Hier konden we er een klein stukje in lopen, daarna moesten we teveel door water gaan lopen. Volgens de tekst, zou het mogelijk moeten zijn om verder te klauteren, maar dan was het meer canyoing in plaats wandelen.

Raudfeldsgjä kloof
Raudfeldsgjä kloof

Daarna kwamen we bij Arnarstapi aan. Daar stonden naast heel veel auto’s ook nog 3 touringbussen. Op het wandelpad naar de verschillende uitzichtpunten zagen we groepjes waar een gids een bord met nummer omhoog hield. Later zagen we een cruiseschip vertrekken, we vermoedden nu, dat deze groepen van het cruiseschip afkomstig waren en een uitstapje hadden.
Ook wij liepen de verschillende punten af, hetgeen zeer de moeite waard was.

Mooie basaltkliffen bij Arnarstapi
Ingezoomd op de basaltzuilen bij Arnarstapi
De lava/basaltboog, Gatklettur, bij Arnarstapi
Uitzicht op gerestaureerd traditioneel huis en plaggenhut bij Arnarstapi

Vervolgens reden we weer verder, naar het strand Djupalonssandur. Op weg daarnaartoe zagen we weer een parkeerplaats met veel auto’s. Daar stopten we ook nog even.
Ook hier bleek er een uitzichtpunt te zijn op mooie lavaformatie. Het heette Púfubjarg.

Uitzicht vanaf Púfubjarg op de Snaefellsjökull, een vulkaan met bovenop een gletsjer. Deze is nu niet te zien.
Rotskust bij Púfubjarg

Daarna reden we door naar Djupalonssandur. Hier waren allerlei rotsformaties en nog resten van een schip op het strand te zien.

Djupalonssandur
Djupalonssandur
Djupalonssandur

Om 18 h reden we door naar ons hotel, we volgende de route bovenlangs naar Stykkishólmur. Onderweg begon het te regenen.
Om 19.25 h kwamen we bij het hotel aan. Daar was het echt druk, het leek wel of er een feest was, later kregen we te horen dat er een golftoernooi was. We konden pas een tafel reserveren voor 21.30 h, 2 uur later.
We hebben de tijd doorgebracht met het selecteren van de foto’s en dit verhaal maken. Morgen zullen we aan onze laatste reisdag beginnen, waarbij we eindigen in Reykjavik.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *