Vanmorgen stonden we weer om 7 h op. We hadden de bagage al zover voorbereid en hoefden alleen de laatste dingen nog in te pakken. Om 7.30 h gingen we ontbijten. Marion en Andre zaten al aan een tafeltje, dus die konden we nog bedanken voor hun aardig briefje en bonbons. Peter had blijkbaar om 7 h al ontbeten, want die kwam om 8 h al afscheid nemen, hij reed al terug naar Nederland. Hij had de auto vorige week al bij het hotel Zur Sonne in Wehr geparkeerd. Om 8.45 h werden we door de organisatie opgehaald samen met Marion en Andre voor de transfer naar Stühlingen waar onze auto’s geparkeerd stonden. De rit er naartoe was erg gezellig. Wij werden als eerste afgezet bij onze auto, zij hadden hun auto boven bij de brandweer staan. Om 9.50 h arriveerden we bij onze auto. Het was mooi weer vandaag, nu hadden we namelijk wel zicht op het kasteel van Stühlingen, op onze eerste wandeldag hadden we het kasteel niet gezien door het regenachtige weer en laaghangende bewolking. Nu toch nog vlug een foto gemaakt met blauwe lucht erbij.

Schloss Stühlingen

Nancy had gisteren allerlei stops bedacht en uitgezocht. Als eerste wilden we naar de Japanse tuin in Bonndorf rijden, deze lag in het Kurpark bij het kasteel van Bonndorf. Bij dit intypen in Google maps, gaf hij blijkbaar een andere kurgarten aan. Dit had Nancy niet gemerkt. Dus reden we via een hele mooie toeristische route richting St. Blasien. Net voor de Kurgarten kregen we (eindelijk) mooi uitzicht op de besneeuwde Alpen. Dit was bij het kapelletje van Rosendorf.

Uitzicht besneeuwde Alpen vanaf kapelletje van Rosendorf

Iets verder kwamen we bij de Kurgarten aan in ……..Höchenschwand. dit was ca. 45 min rijden vanaf Stuhlingen. Dit was niet de plek die we bedoelden. Nu konden we wel Ibach overslaan, daar hadden we willen stoppen voor het uitzicht op de Alpen. We programmeerden nu Bonndorf als eindpunt, dit was weer 30 minuten rijden.
Om 11.30 h kwamen we bij het kasteel van Bonndorf aan, waar ook het Kurpark  met Japanse tuin naast lag.

Schloss Bonndorf

Het Kurpark was een mooi landelijk park. We moesten een stuk omlaag lopen. Naast de Japanse tuin lag een tennisbaan, een raar gezicht. De tuin was vrij eenvoudig van opzet en helaas niet zo fotogeniek.

Japanse tuin Bonndorf

Om 12.15 h reden we weer verder. De volgende stop was Triberg, ca 1 h rijden. Alweer over een hele mooie toeristische route. De omgeving van Triberg zag er wat hoger en ruiger uit. We konden midden in de stad parkeren en vervolgens naar de hoogste waterval van Duitsland lopen. Triberg was een vrij druk bezocht stadje dat door vele dagtoeristen aangedaan werd en blijkbaar de bakermat van de koekoeksklokken, gezien het aantal winkels gericht op het verkopen van klokken.
De entree tot de watervallen was €8,- p.p. en er was een goed aangelegd pad. Er waren ook verschillende wandelroutes aangelegd. Wij liepen niet helemaal naar de bovenste waterval, maar wel tot 2/3.

Triberg waterval
Triberg waterval, terugblik omlaag

Hier start ook de lange afstandsroute “de Wasser Welten Steig”. Bij Blumberg had deze overlap met de Schluchtensteig, vandaar dat we het teken herkenden. Deze route is 109 km lang en gaat van Triberg naar Schaffhausen. Om 14.30 h reden we weer weg uit Triberg. Nu echt met einddoel, Nederland.
We volgden toch nog een hele tijd de binnenwegen, voordat we op de autobaan kwamen, dus we hadden nog zeker 1 tot 1,5 uur Schwarzwald Sightseeing gehad. Zonder stops zouden we om 19.20 h aankomen thuis, dezelfde tijd als op de heenweg naar Stühlingen. Rond 17.30 h stopten we bij een Autohof, waar we vanwege de vrij lage benzineprijs nogmaals onze auto voltankten en vervolgens iets aten bij McDonalds. Het laatste stuk kregen we onderweg nog regen. Om 20.25 h kwamen we thuis aan, waar we direct even de status van onze Japanse tuin controleerden. Bij ons bloeiden wel al de rododendrons, azalea’s en de Japanse kers.

Onze eigen Japanse tuin

Het einde van alweer een hele mooie wandelvakantie.
In totaal hebben we afgelopen 6 wandeldagen: 132,21 km gelopen, 3534 m gestegen, 3909 m gedaald en we hebben hier 33,5 uur netto over gedaan.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

3 reacties

Peter · 23/04/2023 op 10:04

Jullie hebben nog mooie dingen meegepikt, terwijl ik al aan het tuffen was op die Autobahn. Toen ik rond 15 uur NL binnenreed, begon het prompt te regen. Terwijl het de gehele dag zon en 20 graden was in Duitsland!!

Sis · 25/04/2023 op 11:25

Wat was het weer fantastisch om met jullie mee te reizen.
Mag ik even zeggen dat jullie tuin zeker ook een van de fantastische foto’s is !!!
Bedankt 🤩

Veronique Herijgers · 01/05/2023 op 11:05

Welkom thuis wat een mooie tocht .
Wel.jammer dat jullie niet zonnig weer hadden.
Geniet lekker na van jullie tocht.
Wat is jullie Japanse tuin prachtig.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *