Vanmorgen gingen we weer op ons vast tijdstip ontbijten. Na het ontbijt maakte Hans nog vlug een klein fotorondje in het hart van oud Brindisi richting het Castello, want vandaag was het schitterend weer. Om 9.15 h reden we weg naar Ostuni, het witte stadje. Dit was maar 30 minuten rijden. Vlakbij Ostuni nog een paar fotostops gemaakt om het stadje gelegen op een heuvel te fotograferen.

Ostuni

Bij de parkeerplaats onderaan de heuvel, was ook het startpunt van een tuktuk-tour door de stad. Dat leek ons (behalve Hans) wel leuk, dus dat hebben we deze keer gedaan. Eenmaal onderweg vond Hans het ook wel leuk. De elektrische tuktuk paste ook in de hele smalle straatjes. Na 30 minuten werden we gedropt op het Piazza della Libertá.

Ostuni, Piazza della Libertá en de Colonna Di Sant’Oronzo

Vanaf daar zijn we naar de Kathedraal gelopen en daarna liepen we door een groot aantal van de mooie straatjes.

Ostuni, straatje

Ostuni bleek een heel mooi stadje te zijn, maar dat bleek later ook voor de andere twee stadjes te gelden die we vandaag nog zouden bezoeken. Als laatste liepen we langs de torens/stadsmuren en eindigden we waar we de wandelroute c.q. sightseeing waren begonnen. Daar dronken we eerst iets voordat we omlaag naar de auto liepen.

Ostuni, stadsmuren en toren

Om 12 h reden we naar Cisternino, 20 minuten rijden. Onderweg zagen we al een paar van de bekende Trulli’s en maakten we een paar fotostops.

Trulli

In Cisternino moesten we rondrijden om een parkeerplaats te vinden. Tijdens het rondrijden zagen we al dat dit ook een mooi stadje was. Om 13 h hadden we geparkeerd en begonnen we aan de wandeling door Cisternino. Vlakbij de auto kwamen we ook nog langs een trulli. Daarna door een paar historische straatjes. Wies en Wiel hadden niet veel honger, daarom werd de lunch genuttigd bij een ijssalon annex patisserie.

Cisternino
Cisternino

We vervolgden onze route naar Piazza Vittorio Emanuele waar een mooie klokkentoren zou staan. Ook deze werd gerenoveerd en was afgedekt met een doek met daarop afgebeeld hoe deze uitzag. Daarna liepen we naar de Torre Di Porta Grande waar ook nog een kerk naast lag én een uitzichtpunt.

Cisternino, links de Torre en rechts de kerk di San Nicola di Patara

Om 14.30 h verlieten we Cisternino en reden we naar Martina Franca. Daar kwamen we net voor 15 h aan. Ook dit was een mooie stad met weer een heel andere sfeer dan de andere twee. Dit stadje stond bekend om zijn Rococo balkons en huizen.

Hier liepen we naar het Palazzo Ducale en vervolgens naar de kerk San Martino en de Chiessa del Carmina.

Martina Franca, straatje
Martina Franca, Basilica San Martino

Vervolgens liepen we door het oude centrum slingerend terug naar de auto.

Martina Franca, de stillere en eenvoudigere straatjes

Om 17.00 h gingen we op weg naar Noci. Daar moesten we weer een paar rondjes rijden om bij ons hotel, aan de rand van het oude centrum gelegen,  te komen. Google maps liet ons een paar keer een voetgangerszone inrijden wat natuurlijk niet ging. Toen we eenmaal het hotel gevonden hadden, mochten we de auto achter het hotel, op straat, parkeren met een kaartje van het hotel achter de ruit.
Ook dit was weer een heel mooi, kleinschalig, hotel. De kamers en badkamers waren vrij groot en waren heel mooi. Het restaurant was echter volledig geboekt, maar ze verwezen ons door naar andere restaurants of een pizzeria. Bij de pizzeria konden we om 19.40 h direct eten, want na 20 h zaten ze ook compleet vol. Na het eten zat de zaak vol en was er buiten een wachtrij, waarschijnlijk wachtende tot er een tafel vrij kwam of om pizza’s af te halen. Het eten was ook hier echt heel goed.
Nu waren we een keer op tijd terug op de kamer om dit verhaaltje te maken en de foto’s te selecteren. Morgen staan er nog meer bezienswaardigheden op het programma.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *