Vanmorgen hadden we de wekker op 7 h gezet.  Nancy had de hele nacht hoofdpijn en het koud gehad, dus nam Nancy eerst een paracetamol en bleef nog 1 h in bed liggen. Om 8.30 h liepen we naar de ontbijtzaal. Bij het ontbijt nam Nancy nog een paracetamol en dacht dat het daarna wel ging. We hadden een wandelroute uitgestippeld waarbij we eerst naar een uitzichtpunt zouden gaan, daarna via het centrum naar 2 musea toe en vervolgens naar het uitzichtpunt aan de andere kant van de stad.
Om 9.10 h begonnen we aan dit programma. Als eerste kwamen we langs de Iglesia del Carmen en de Arco del Carmen. Daarna liepen we naar de San Franciscuskerk.

San Cristóbal de las Casas, San Francisco kerk
San Cristóbal de las Casas, San Francisco kerk, interieur

Onderweg kwamen we langs eettentjes en de geur triggerde bij Nancy haar misselijkheid. Vanuit de Franciscuskerk liepen we daarom weer terug naar het hotel.

San Cristóbal de las Casas, het uitzichtpunt Iglesia de San Cristóbal te zien.

Terwijl Nancy op de kamer weer in bed is gekropen, liep Hans vanaf het hotel alvast naar het dichtbijzijnde uitzichtpunt toe, de Iglesia de San Cristóbal en nam foto’s van het uitzicht. De ochtend was grijs begonnen.

San Cristóbal de las Casas, vanaf het uitzichtpunt Iglesia de San Cristóbal.

Daarna liep Hans weer terug naar het hotel, maar wel via de kathedraal, het centrale plein, het gebouw van het Museo de la Ciudad en de San Augustine kerk.
Toen Hans weer in het hotel in de kamer gearriveerd was, gaf Nancy aan dat het niet goed ging en dat het waarschijnlijk niets ging worden vandaag. Hans liep vervolgens langs een groot gedeelte van het bedachte programma, zonder de musea. Als eerste liep hij naar het uitzichtpunt van Iglesia de Guadelupe. Onderweg kwam hij langs de  de Santa Lucia kerk en vervolgens via de straat Real de Guadelupe bij het uitzichtpunt.

San Cristóbal de las Casas, het uitzichtpunt Iglesia de Guadelupe.

Hier werden er langzaam een paar plukjes blauw in de lucht zichtbaar.
Hans vervolgde zijn weg en daalde af richting de Mercado Viejo en kwam daarbij langs de Iglesia del Cerrillo. De markt was een waar kruip-en-sluip-door gangenstelsel.

San Cristóbal de las Casas, Mercado Viejo.

Hier kwamen veel mensen van de indianendorpen in de buurt met hun eigen kledingdracht. Een van deze kledingdrachten is een pluizige zwarte rok.

San Cristóbal de las Casas, Mercado Viejo.
San Cristóbal de las Casas, Mercado Viejo.

Na de markt liep Hans terug naar het hotel en liep ook nog even de kathedraal binnen, ’s morgens was deze nog gesloten. Daarna via het centrale plein terug naar het hotel. Nu was ook de wasserette open, en kreeg hij onze gewassen kleding mee, zonder dat hij het bonnetje had. Op het bonnetje stond dat we deze vanaf 8 h konden ophalen, maar in de ochtend was de wasserette nog steeds gesloten.
Om ca. 13.15 h was Hans terug. Nancy voelde zich vanaf 12.45 h weer opgeknapt en wilde nog even naar de 2 musea lopen. Om 13.25 h gingen we weer op pad. We hadden een stroopwafel meegenomen als neutrale voeding.
Helaas waren beide musea al gesloten vanwege kerstavond. Daarom liepen we via een omweg naar de Mercado Viejo, deze had Nancy nog niet gezien. Daarna via de achterkant van de markt terug richting het hotel.

San Cristóbal de las Casas, Mercado Viejo, de bloemenafdeling, maar dan speciaal voor kerstdecoraties

Inmiddels voelde Nancy zich toch weer tamelijk moe. We kwamen nog langs de Iglesia de Mexicanos, ook weer mooi aan de buitenkant.

San Cristóbal de las Casas, Iglesia de Mexicanos.

Vlakbij het hotel lag een supermarkt annex apotheek en kwamen we Cristel tegen. Daar even koekjes als lunch voor Hans gekocht en een gewone cola, voor de suikers, voor Nancy. Cristel wachtte op ons, dus gezamenlijk liepen we terug naar het hotel.  Bij het hotel zagen we nog een vogel die qua formaat op een kolibrie lijkt, alleen de snavel klopte niet qua vorm.
Om 15.15 h waren we weer terug op de kamer. Nancy ging weer even rusten en Hans ging af en toe kijken of de barbier weer open was om zich te laten scheren. Er klonk in de namiddag steeds meer knalvuurwerk. Ook hier begonnen ze blijkbaar al voor oudejaarsavond met knallen. Het waren echt harde knallen.
Om 19 h gingen we met Fimka kijken of we ergens een hapje zouden kunnen eten.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *