Za. 26 juni 2021, van Bargerveen naar Oosterse Bos,

Vanmorgen gingen we weer op de vaste tijd ontbijten en reden we om 9 h weg naar ons eindpunt van vandaag; het Oosterse Bos. Daar kwamen we om ca. 9.30 h aan. Daarna reden we weer terug naar Bargerveen waar Jan zijn auto parkeerde. Om 10.10 h begonnen we aan de wandeling. De eerste 7 kilometers liepen we door het Bargerveen, een heel groot gebied. Na ongeveer 1 km ging Jan zijn autoalarm af en is hij toch even terug gelopen om te kijken wat er aan de hand was. Een paar dagen geleden ging zijn alarm ook af, toen zat er een vlieg in de auto. Nu was er geen oorzaak te vinden.
Daarna liepen we verder door het Bargerveen.

Wollegras in het Bargerveen

We liepen over een zandweg langs veen en waters. Doordat een briesje en schaduw ontbrak was het heel warm. Na 2 km lange rechte weg hadden we een afslag naar rechts, ook nu weer over een rechte weg. Nu liepen we minder langs water, Maar langs grote, weiland-achtige, velden. Na 1,5 km kwamen we langs een uitkijkpunt. Net ervoor was er een heel kleurrijk veldje, vol met vingerhoedskruid.

Veldje vol kleurrijk vingerhoedskruid
Vers ondergelopen stuk grond in het Bargerveen
Bargerveen
Bargerveen


Daarna weer een aantal kilometers over het betonnen warme, fietspad. Bij het volgende uitkijkpunt moesten we eigenlijk een pad parallel aan het fietspad volgen, maar dit stond onder water. Daarom het fietspad maar verder gevolgd. Iets verder zou het Noaberpad dwars door het natuurgebied gaan, de markering stond er nog, maar ook dit stuk stond nog steeds onder water. Iets verder ging een nieuw pad, wel dwars door het gebied. Daar stond ook een Noaberpad markering. Blijkbaar zijn de oude markeringen nog niet weggehaald.

kleurrijke begroeiing, Bargerveen


Iets verder zou het Noaberpad rechtdoor en dan links gaan, maar ook hier was een nieuw pad aangelegd, rechtstreeks naar de Schaapskooi, een schaapskooi, bezoekerscentrum en horeca van Staatsbosbeheer. Daar gingen we in het restaurant Wollegras lunchen. We kwamen er om 12.15 h aan. Ze hadden eigenlijk een te moderne kaart. Gewone broodjes waren er niet op te ontdekken. We gingen alle drie maar voor de kroketten (rund- of kaas) waar wel brood (volkoren zuurdesembrood) bijzat. Ze hadden wel heerlijke homemade icetea. We hebben er heerlijk relaxed gezeten tot 13.30 h. Dit was de enige horeca op deze etappe (uitgezonderd van nog een snackbar verderop).
Daarna verlieten we het Bargerveen en kwamen we door Weiteveen. Daar maakten we een grote lus door een ander veengebied, dat ook nog Bargerveen heet. We kwamen een man met verrekijker tegen die naar de Grauwe Klauwier aan het zoeken was. Hij deed er al 30 jaar onderzoek naar.
Ook deze lus had een aantal mooie plekken.

Bargerveen bij Weiteveen

Daarna kwamen we weer in Weiteveen uit. Vanaf hier kregen we wat lange rechte stukken weg. Eerst langs het Dommerskanaal waarbij we ook langs het Smalspoormuseum kwamen. Iets verder verlieten we deze weg en kanaal en liepen we een aantal kilometers over gras langs een slootje. Het gras was wel gemaaid, maar lag nog op het pad. Dit maakte het lopen toch een stuk zwaarder.
Als laatste liepen we nog over een mooi bos/graspad waarbij er hoge varens langs het pad stonden.

Varenrijk bospad

Daarna was het nog 1 kilometer tot de auto. Net voor de auto kwamen we in het gehucht Oosterse Bos langs een zelfbedieningsterras. Daar trakteerden we onszelf op een koude frisdrank, voordat we de laatste 100 m naar de auto liepen.

Boerderij in Oosterse Bos

Om 17 h waren we bij de auto, we hadden 20,2 km gewandeld.
Vervolgens reden we naar Bargerveen om de auto van Jan op te halen en vervolgens terug naar ons Landal huisje, waar we om 18 h aankwamen. Vanavond dineerden we in een Italiaans restaurant in Meppen. We konden er pas om 19.30 h terecht.


Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *