Vanmorgen stonden we om 6.15 h op en om 7 h reden we weg naar P3 lang parkeren, Schiphol.
Daar kwamen we om 9.15 h aan. Nancy stapte met alle bagage uit en Hans parkeerde de auto. Om 9.35 h namen we de shuttlebus, waarna we Jan om 9.50 h bij de incheckbalie troffen. We konden onze eigen bagage labels printen en vervolgens de koffers in de drop-off boxen zetten. Alleen had Nancy het verkeerde handvat gekozen om het label omheen te doen. Nu pakte de scanner van de drop-off box het label niet en moest Nancy alsnog in de bagage rij staan. Gelukkig was deze niet lang. Daarna konden we door security, dit ging ook redelijk snel. Om 10.20 h waren we bij La Place voor een ontbijt/lunch. De rij langs alle etenswaren was heel lang, wij bestelden gewoon iets bij de barbarij. Daar was minder keus, maar ook geen rij. We namen een broodje kaas (Jan en Hans) en een chocolade muffin (Nancy) met thee, koffie en cola erbij. We konden zo rustig zitten. Om 11.10 h liepen we naar de gate, waar we iets later al konden boarden.
Om 11.55 h begon het taxiën en waren we op weg naar Milaan, waar we een overstap hadden. De stoelen waren heel krap qua beenruimte, Nancy zat weer met haar knieën tegen de stoel voor haar aan.
Om 13.25 h landden we op luchthaven Milaan Linate. Helaas was er geen transferzone en moesten we eerst naar de exit en vervolgens weer naar de departure hal inclusief security. Om 14.15 h waren we bij de gate waar we om 14.45 h konden boarden en om 15.00 h zaten we in de lucht. Ook deze vlucht ging voorspoedig en om 16.25 h landden we in Palermo. Daar namen we op het vliegveld al een pistache cannolo. We hadden niet veel gegeten. Deze was al heerlijk.
We hadden als eerste onze bagage en liepen daarna direct door naar buiten. We hadden de keuze uit een shuttlebus of de trein naar Palermo, we namen de trein. Om 17.21 h vertrok deze.

uitzicht onderweg vanuit de trein

Om 18.00 h kwam deze aan bij Palermo Centrale. Daar namen we (na even zoeken naar het juiste busstation) lijn 124 naar ons hotel. Deze had 9 min vertraging, waardoor we deze toch nog konden haalden. Vanuit bushalte Roma-stabile was het nog maar 100 m lopen naar ons hotel.
We kregen onze kamers en nadat we de bagage op de kamer hadden gezet, liepen we direct weer Palermo in. Met de bus waren we langs een grote kerk gekomen, de Santa Dominca, daar liepen we vervolgens naar toe.

Palermo, Santa Dominco kerk

We waren net op tijd om even binnen te kijken. We waren 2 minuten binnen en toen gingen ze sluiten.
Daarna gingen we er tegenover op het terras dineren, bij Trattoria Zucchese. Er stonden leuke gerechten op de kaart. We namen alle 3 een antipasta en een pastagerecht als primo platte. Een Seconde platte, kregen we niet meer op, wel nog een toetje.
Na het betalen, inclusief fooi, kregen we nog de tip om richting het oude kasteel en fontein te lopen. Deze was nieuw. De promenade en de winkels erom heen, waren nog voor de helft leeg. De fonteinen lagen in een soort infinity pool. Normaal was er ook gekleurd licht en muziek bij, nu alleen de fonteinen die volgens een programma spoten. 

Palermo, nieuwe fonteinen

Daarna liepen we langs de burcht terug naar het hotel. Hadden we toch een snuifje Palermo gehad.
Om 23.30 h gingen we proberen te slapen.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *