Vanmorgen mochten we iets langer blijven slapen, we stonden pas om 8.15 h op. Na onze bagage ingepakt  hadden voor onze terugreis later vandaag, gingen we eerst douchen om vervolgens op zoek te gaan naar een restaurant waar we wilden ontbijten.
We hoefden onze bagage pas om 12.00 h van onze kamer af te halen, dus daar hadden we gedurende de ochtend geen last van. Om 09.25 h gingen we daadwerkelijk op zoek naar een ontbijtplek. We kwamen uit bij AH Cacao chocolate café.

Playa del Carmen

Aldaar rustig ontbeten en tegelijkertijd het BEDANKT VOOR ALLES kaartje voor Saskia geschreven. Na het ontbijt gingen we eerst nog even op het strand kijken en daarna liepen we terug naar het hotel.

Playa del Carmen

Op onze kamer stopten we nog de laatste spullen in de bagage, waarna we onze bagage om 11.30 h bij de receptie van het hotel deponeerden en onze sleutel van de kamer inleverden.

Playa del Carmen, ons hotel

Nu kwam het moment van einde vakantie al duidelijker in zicht. Om 11.50 h liepen we terug naar AH Cacao om voor 21 personen plaats te reserveren, want we wilden er om 12.00 h met zijn allen een soort van afscheidsdrankje doen. Dat lukte prima en na gezellig samen een drankje gedronken te hebben, liepen we omstreeks 12.50 h terug naar het hotel, alwaar we onze bagage ophaalden en vervolgens liepen we naar het pleintje toe, waar de bus, die ons naar het vliegveld van Cancun zou brengen, op ons stond te wachten. Om 13.05 h reden we naar het vliegveld van Cancun, deze rit hadden we Oscar als chauffeur. De rit ging voorspoedig en om 14.20 h arriveerden we bij de terminal 4 op het vliegveld van Cancun. We bedankten Oscar en liepen vervolgens direct naar binnen naar de incheckbalie 5-7 van Eurowings. Om 15.10 h waren we verlost van onze hoofdbagage en namen we afscheid van Saskia die op ons stond te wachten. Saskia zou zelf later vanuit een andere terminal naar haar volgende bestemming vliegen.
Daar het vrij druk was bij de incheckbalies, gingen we direct verder naar de security check. Om 15.35 h konden we al richting de gate area lopen. Vervolgens gingen we richting het eetplein in de gate area om nog één keer Mexicaans te genieten, alvorens we naar huis zouden vliegen. Daarna liep Nancy 1x alle winkeltjes af. Om 17.10 h liepen we naar Gate 62 toe en toen we daar gearriveerd waren, trokken we onze compressie sokken aan voor de vlucht van ruim 10 uur naar Frankfurt toe. Net voordat we konden boarden stuurden we nog Gelukkig Nieuwjaar appjes, want nu hadden we nog bereik via de wifi op de luchthaven, ook al was het 45 minuten te vroeg voor het Nederlandse Nieuwjaar. Om 18.20 h mochten we boarden en om 18.25 h zaten we  op onze plaatsen in de Airbus A330-300 van Eurowings Discover. Om 19.20 h begonnen we met taxiën, waarna we om 19.30 h het luchtruim boven Cancun verkozen met Frankfurt als eerste bestemming. De vlucht zou zo’n 9,5 uur duren. We hadden ca. 1.15 h vertraging opgelopen.

Zo. 01-01-2023 Frankfurt  – Amsterdam  – Geleen

Tot nu toe hadden we nog nooit zo’n beroerde vlucht meegemaakt. Er was heel weinig ruimte in het vliegtuig en de totaal uitgekleedde service, gezien de ruim 10 uur durende vlucht hadden we ook niet eerder beleefd. Er werd zelfs NIETS !!! extra gedaan aan de belevenis Oud op Nieuw vliegen naar Nieuwjaar 2023 toe. Op zich wel jammer. Om 11.03 h locale tijd landden we in Frankfurt, Nancy had helemaal niet kunnen slapen tijdens de vlucht. Gezien de opgelopen vertraging in Cancun, zou de aansluiting met de vlucht naar  Amsterdam weer spannend kunnen worden.
Na aankomst op de luchthaven zelf volgde weer een stroef traject. In een tijdbestek van slechts 40 minuten gingen we van security check, paspoortcontrole, verplaatsing per treintje naar een andere zone, nr. A en uiteindelijk het boarden en waren we net op tijd in het vliegtuig. We moesten, ondanks vragen bij het grondpersoneel, toch gewoon in de rij aansluiten bij de security. We hadden wel stiekem een beetje afgekort. Ook hier werden we er allebei weer uitgehaald voor extra controle. Na de geautomatiseerde paspoortcontrole werden we er ook allebei uitgehaald voor persoonlijke paspoortcontrole. Wat wel positief was, dat we live onze bagage zagen laden in het vliegtuig zelf. Om 12.10 h mochten we instappen in de Embraer 190-195 van Lufthansa. Om 12.20 h begonnen we met taxiën en iets later  kozen we  het luchtruim boven Frankfurt, met Amsterdam als eindbestemming. Tijdens het afdalen naar Schiphol kregen we allebei heel veel last van de druk op de oren, erg pijnlijk!! Om 13.25 h landden we op Schiphol. Hier verliep alles voorspoedig, om 14.15 h hadden we onze bagage al te pakken. Last in first out!! Nadat we afscheid genomen hadden van de groep, gingen we nog wat eten bij Stach. We waren net op tijd daar om 14.35 h, daar ze om 15.00 h de deur gingen sluiten. Nancy nam thee en een bruin broodje met carpaccio en ruccola sla en Hans een bruin broodje met farmers cheese, basilicum mayonaise en ruccola sla. Om 15.42 h namen we de shuttlebus naar het Ibis hotel, daar de bagage in onze auto geladen en na nog een bezoek aan het toilet gebracht te hebben, vertrokken we huiswaarts omstreeks 16.10 h. Om 18.20 h arriveerden we thuis, onderweg had Nancy gelukkig even kunnen slapen. We brachten direct alle  bagage naar binnen en parkeerden onze auto in de garage. Na de verwarming omhoog gezet te hebben, pakten we de bagage uit, sorteerden we de vuile was, werd de eerste machine was aangezet. Om 21.30 h ging Nancy ontzettend moe slapen, morgenvroeg zou voor Nancy de eerste werkdag weer op het programma staan. Hans ruimde de rest van de spullen op, hing de eerste gedraaide wasmachine op het droogrek en zette toen de tweede machine vuile kleding aan. Om 22.30 h ging Hans ook slapen, Hans hoefde pas op donderdag beginnen met werken.
Ook nu mochten we weer terugkijken op een geweldig mooie vakantie, ondanks dat we een zeer stroeve start van de vakantie hadden gehad. Ook Mexico Yucatan heeft ons hart gestolen.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *