Vanmorgen gingen we om 8.30 h ontbijten. De ochtend begon met regen en geen uitzicht, de gehele omgeving was grijs door de laaghangende bewolking. We hadden de volgende opties: wandeling vanuit het hotel, wandeling vanuit een andere plaats, Teror, of met de taxi en bus naar Las Palmas. Wij kozen voor de laatste optie. Gisteren liepen we al de hele dag door de regen zonder dat er iets te zien was. Las Palmas is gelegen aan de kust en hopelijk was het daar droog. Maar ook met regen hadden we daar de mogelijkheden om musea te bezoeken. Via het hotel lieten we om 9.30 h een taxi komen om ons naar het busstation van San Mateo te brengen. Om 9.45 h kwamen we bij het busstation aan. De bus kwam even later al, maar zou pas om 10.00 h vertrekken. We hadden lijn 303. De chauffeur had eerst een korte pauze. De busrit naar Las Palmas duurde wel 1 h. Bijna bij iedere halte, en dat waren er heel veel, stapten er wel mensen in of uit.
Om 11 h arriveerden we bij het busstation San Telmo. We liepen eerst naar een cafeetje om iets te drinken en een plan de campagne te maken. Daarna liepen we naar het historisch centrum en onderweg ernaar toe kwamen we al langs een mooi theater en de overdekte markt.

Las Palmas, Theater Perez Galdos

Vervolgens liepen we naar de Cathedraal Santa Ana en toen naar het Museo Canaria. Het museum was namelijk maar tot 14 h open vandaar dat we hier begonnen. Het museum had een modern ingericht gedeelte en een oud gedeelte dat qua sfeer aan het Tyler museum in Haarlem deed denken.

Las Palmas, Museo Canario

De geschiedenis van Gran Canaria werd hier ten toongesteld. Alle uitleg was in het Spaans, maar via QR codes kon je uitleg in andere talen krijgen. Je kon ook een audiotour volgen,  maar wij gaan meestal wat sneller door een museum, dus maakten we er ook nu geen gebruik van.
Na dit museum kwamen we nog langs een kerk waar net een mis gehouden werd. We keken even om de hoek en zagen dat het een hele mooie kerk was, maar vanwege de mis die gehouden werd, gingen we niet naar binnen. Toen we later terugkeerden bij de kerk was deze helaas gesloten. Vervolgens gingen we naar de Santa Ana kathedraal.

Las Palmas, Santa Ana kathedraal.

Ook daar was iets gehouden, want er stonden  nog heel veel mensen binnen en ze waren filmcamera’s, microfoons etc. aan het opruimen.

Las Palmas, Santa Ana kathedraal.

Toen we naar buiten liepen werd de deur achter ons gesloten. Daar hadden we geluk mee gehad. Buiten konden we tickets kopen om met de lift naar de klokkentoren te gaan, vanwaar we mooi uitzicht op de stad hadden.

Las Palmas, uitzicht vanaf Santa Ana kathedraal.
Las Palmas, uitzicht vanaf Santa Ana kathedraal.

Daarna aten we beneden op een bankje gezeten, onze lunchbroodjes van gisteren op, waarbij we relatief veel drinken nodig hadden.
Via leuke straatjes liepen we vervolgens naar het Casa de Colon, het gouverneurshuis waar Columbus nog gelogeerd zou hebben. Het was een mooi museum met een ruimte aanwezig waar de inrichting van de boot van Columbus was nagebouwd, tevens waren er authentieke documenten, oude kaarten en  schilderijen en nog veel meer tentoongesteld. Het gebouw was in werkelijkheid veel groter dan je aan de buitenkant had verwacht.

Las Palmas, Casa de Colon,

Daarna slenterden we nog door de oude wijk en namen nog een paar pauzes om iets te drinken. 

Las Palmas, mooi gebouw bij Plaza Franciscus.

Om 17 h waren we bij het busstation terug en liepen we nog even naar de zeezijde. Vervolgens namen we de bus van 17.30 h terug naar San Mateo. Deze bus reed veel harder door én had minder stops waardoor we om 18.10 h al in San Mateo aankwamen.  Volgens SNP waren er 3-4 goede restaurants. We liepen langs alle restaurants. Het eerste restaurant was gesloten omdat er  verbouwd werd. Het tweede restaurant was maar tot 16 h open en was nu dus al dicht. Het derde restaurant ging pas om 20 h open. Daarom liepen we op een gegeven moment weer terug richting busstation waar iets verder aan een plein ook een paar eetzaakjes lagen. We gingen uiteindelijk eten bij een churreria maar het was ook een restaurant. Er zaten veel Spanjaarden die een gigantische schaal met churros kregen die dan typisch gegeten werden door ze in warme chocolademelk te dopen.
Op de menukaart stonden naast vlees en vis ook pizza’s. Het eten was goed.
Om 20 h namen we een taxi die ons weer naar ons hotel bracht. Het regende alweer, dus het was een goede beslissing geweest om naar Las Palmas te gaan.
Dit was onze laatste dag van alweer een hele fijne wandelvakantie. Morgen de terugreis naar Nederland, dit keer van Gran Canaria naar Salzburg en dan naar Düsseldorf.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *