Vanmorgen gingen we weer vroeg ontbijten. Van het brood aan het ontbijt hebben we ook elk 3 sneden brood gesneden om mee te nemen als lunchpakket. Na het ontbijt betaalden we de rekening, inclusief ons lunchbrood en alle aankopen. Was een dure rekening.
Om 8.40 h begonnen we aan de wandeling. We zagen een vrouw omhoog kijken, er bleken twee reeën in het weiland te staan. Al na 800 m konden we als extraatje naar de Sertig waterval lopen. Dat hebben we natuurlijk gedaan. Het was een mooie waterval.
Het uitstap heeft inclusief foto’s maken 30 minuten gekost.
Daarna liepen we onze eigenlijke route. We volgenden een brede landweg omhoog, een soort verstopt zijdal in. Deze stijging was voor Nancy goed vol te houden. Halverwege kwamen we langs een stal, net daarvoor zagen we heel veel marmotten. Sommige best wel dichtbij.
Een stuk verderop moesten we een bruggetje over en daarna werd het pad een bergpad. Gelukkig liep het pad niet te steil omhoog.

Op weg naar de Sertig pas

Om 12 h hadden we van de officiële route 8 km gelopen en waren we op de Sertigpas, 2739 m, aangekomen. We waren dus al flink gestegen. De pas had van deze kant een paar valse overgangen, dus de echte pas zag je pas vrij laat.

Uitzicht naar rechts vanaf de Sertig pas, 2739 m.

Net voorbij de pas aten we onze lunch op. Het uitzicht was heel mooi. Aan de overkant zag je een gletsjer en de Keschhütte al liggen.

Uitzicht vanaf de Sertig pas op de Keschhütte en de gletsjer.
Ingezoomd op de gletsjer en de Keschhütte.

Het weer was bewolkt vandaag en de namiddag werd er regen verwacht.
Om 12.40 h liepen we verder. De SNP route kwam nog langs 2 meertjes i.p.v. rechtstreeks naar de Keschhütte. Hiervoor moesten we eerst een heel stuk afdalen.

Uitzicht op de berg meertjes.

Bij de meertjes begon het te regenen. We hebben de regenhoes over de rugzak gedaan en Hans heeft de regenjas aangedaan, meestal stopt het dan met regenen als Hans de zijne aantrekt. Nancy was nog haar regenjas aan het pakken en toen hield het al op met regenen.
Na de meertjes moesten we nog een stuk afdalen om af te kunnen buigen naar het dal van de Keschhütte. Toen kregen we ook schitterend zicht op het dal naar beneden.

Uitzicht op het nieuwe dal naar links

Daarna liepen we richting de Keschhütte. Het laatste stuk volgde nog een venijnige  klim omhoog. Om 15.05 h kwamen we bij de hut aan. We hadden 15,3 km gelopen, 1145 m gestegen en 390 m gedaald.

Aankomst bij de Keschhütte, 2632 m.

De ligging van de hut was schitterend. Bij de hut bestelden we eerst iets  te drinken, daarna liepen we om de hut heen naar de achteringang. Daar moest je je schoenen neerzetten en de stokken. Binnen moest je huttensloffen of je eigen sloffen aan.
Daarna zijn we aan onze eigen gereserveerde tafel gaan zitten. Een beetje later vroegen we ook waar we moesten slapen. We slapen op een matrassenlager waar plek was voor 14 personen, we zouden er nu vanwege corona slechts met 6 personen slapen. Daar onze rugzak neergezet en een matrasje uitgezocht.
Om 19 h zou er het avondeten op gediend worden en om 22 h was er huttenrust. Het ontbijt morgenvroeg zou opgediend worden  tussen 7 en 8 h

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *