Zo. 19 dec 2021 Düsseldorf- Athene – Rhodos

Vanmorgen werd Nancy al om 5 h wakker. Omdat ze nog een werkmail in haar hoofd had, is ze opgestaan en heeft ze tot 8 h nog aan het fotoboek van het Noaberpad gewerkt. Daarna even de werkcomputer opgestart en de nog te maken mail nog verstuurd. Om 9 h vertrokken we naar Düsseldorf waar we een parkeerplaats gereserveerd hadden. Daar kwamen we om 10.15 h aan. Iets later kwam er een busje en wees de bestuurder van het busje waar we konden parkeren. Daarna werden we met het busje naar het vliegveld gebracht waar we al voor 10.30 h aankwamen. Voor Duitsland hadden we speciaal de FFP2 maskers, uit de shop van Hans zijn werk, gekocht. Op de luchthaven bleek dat deze versie niet meer mocht, we moesten een medisch masker op. Dit bleken de gewone wegwerp maskers te zijn. Die maar opgezet nadat we bij de incheckbalie waren geweest.
Vanwege de controle (door maar 1 persoon) van alle covid papieren stond er een hele lange wachtrij. Dus gingen we ook maar in de rij staan en gingen we een voor een naar het toilet en kochten we elk een broodje en iets te drinken erbij.
Op een bepaald moment werd er geroepen of je naar Athene moest en werd er een soort voorrangsrij gevormd. Om 11.40 h waren we bij de incheckbalie werden we verlost van onze koffers. Daarna direct doorgelopen naar de security. Daar werd Hans zijn fototoestel op drugs onderzocht.
Om 11.50 h waren we door de security en liepen we direct door naar Gate A65  Om 12.10 h konden we al boarden.
Blijkbaar was er toch ergens vertraging,  want om 13.15 h begonnen we pas met taxiën. Gelukkig hadden we tijd genoeg in Athene voor de overstap naar Rhodos.
Om 15.55 h landden we in Athene. Het was hier 1 uur later, dus was het eigenlijk 16.55 h. Allereerst liepen we naar een soort foodcourt om te gaan eten. Daar mocht je alleen zitten als je genezen of gevaccineerd was (2G), je mocht wel afhalen.
We dronken eerst wat en vervolgens bestelden we bij de sushi en wok, iedereen nam sushi en de mannen namen er nog een wokgerecht bij.
Om 20.20 h liepen we naar de gate. Daar moesten we tot 21.20 h wachten tot we konden boarden. Om 22 h zaten we in de lucht, op weg naar Rhodos. Daar kwamen we om 22.45 h aan. Het was een klein vliegveld, dus de koffers kwamen ook snel.
Buiten stond onze taxi al op ons te wachten. Dit ging allemaal heel snel. Hij reed behoorlijk door, om 23.25 h arriveerden we bij ons hotel, hotel Vouras in Kalavarda. Daar vroegen ze of we wijn wilden, alleen Jan wilde wel een glas. We bleven even zitten, maar na tien minuten vertrokken we toch naar onze kamer. Om 00.45 h gingen we slapen.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *