Gisteren is Nancy al om 21 h naar bed gegaan en Hans pas om 22.15 h. Door de benauwde warmte in huis was het toch moeilijk om goed te slapen. Nancy werd om 1.30 h al wakker en is toen nog gaan computeren. Hans werd om 2.30 h wakker en toen hebben we ook de wekker maar uitgezet. We hadden gepland om om 3 h op te staan. Daarna de bedden afgehaald, want we krijgen 2 weken vrienden die bij ons op vakantie komen en gelijk op het huis passen.
Om 3.45 h reden we weg. Volgens het navigatiesysteem zouden we zonder pauzes om 10.30 h al in Zwitserland, het Kiental aankomen.
Om 6.30 h hebben we even een kleine toiletpauze gehouden. We hebben nergens file gehad en het was ook niet overdreven druk op de weg. Om 9.00 h hebben we getankt, bij het een na laatste tankstation voor de Zwitserse grens. Tevens daar een klein ontbijt genuttigd. Om 9.35 h reden we verder.
Het laatste stuk richting Kandersteg was heel mooi. Dit dal herkennen we nog van onze eerdere vakantie in Kandersteg. Dat is ook de reden dat we deze trektocht erbij geboekt hadden. Bij Reichenbach verlieten we de weg naar Kandersteg en gingen we omhoog naar het Kiental. Hier waren we nog niet geweest. In Reichenbach even Zwitserse francs gepind.
Om 11.30 h parkeerden we bij ons hotel Bären, dit gebouw zagen we al van veraf liggen. Het is een historisch gebouw, Lenin en Trotsky hebben elkaar hier nog ontmoet en elkaar gesproken.

Binnen kregen we direct onze kamer. We hebben een smaller 2-persoons bed met 2 matrassen en nog een aparte kamer met een 1-persoons bed.
We hebben alle spullen op de kamer gezet en zijn toen in het restaurant gaan lunchen. Nancy nam direct de lokale Zwitserse delicatesse, een sandwich met Bunderfleisch en Hans nam een sandwich met kaas en een gemengde salade erbij. Ook natuurlijk lokaal gemaakt.

Links hotel Bären, waar we slapen

Na de lunch zijn we de omgeving gaan verkennen. We vroegen tijdens de lunch hoe het weer de afgelopen dagen was geweest. De ochtenden waren vaak het best, in de namiddag regende het vaak en af en toe was er zelfs onweer. We moeten dus ’s ochtends vroeg vertrekken. We hebben eerst een paar foto’s van het hotel gemaakt, daarna de openingstijden van de bakker tevens dorpswinkel bekeken en toen een klein rondje gemaakt, ook nog naar boven naar de kapel. De wolken hingen laag en ze zijn donker. Tijdens de wandeling werd de lucht steeds grijzer.

Kapel van Kiental met de markante Bachfluh op de achtergrond.
Kapel en uitzicht.
Uitzicht op de Bachfluh.
De rivier Chiene, beneden bij de kabelbaan van Ramslauenen

Om 14.35 h waren we al terug bij het hotel, we hebben 2,8 km gelopen en maar 100 hoogtemeters. We hebben de tas gedeeltelijk uitgepakt, Hans is zich als eerste gaan douchen en Nancy heeft even een dutje gedaan. Om 16 h weer opgestaan en Nancy heeft haar bagagetas gereorganiseerd en een aantal zaken in een reservetas gedaan die we in de auto laten. Dat reduceert het volume een beetje. Daarna is Nancy zich ook gaan douchen. Omstreeks 17.00 h begon het ook vandaag met regenen. Na het douchen gingen we vervolgens naar beneden naar het restaurant. Daar stonden de tafels al voor iedere kamer gereserveerd, maar we zijn eerst iets gaan drinken. Het avondeten is pas vanaf 18.30 h, maar heel strikt waren ze niet met het tijdstip.
Op onze tafel lag ons menu al klaar: we kregen groentenbouillon, gemengde salade, varkensroomschnitzel met fruitgarnituur en noedels. Het toetje mochten we van de ijskaart uitkiezen.
Het smaakte heerlijk. Tijdens het eten heeft Nancy een tweedehands lens gezocht als kado voor Hans zijn verjaardag. We hebben de Nikon 18 -200 mm, een 28 – 300 mm en een losse groothoek. Bij de 28 -300 mm mist Hans de groothoek. Er heeft een 18 – 300 mm met 5,6 bestaan, nu bestaat alleen nog de 6,3 diafragma. Die heeft veel meer lichtverlies, want is ook maar 67 mm lensopening.
Tweedehands heeft Nancy de oude versie lens gevonden bij cameranu.nl en die gaat ze zo bestellen.

Morgen lopen we naar Griesalp waar we 2 nachten blijven. Het is een simpel pension, met geen stroom, 1 douche voor dames en 1 douche voor heren. Dus daar zal ook wel geen Wi-Fi zijn.

Zover onze eerste middag in Zwitserland, tot later.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

2 reacties

Frans en Veronique · 02/08/2020 op 18:58

Een hele fijne vakantie en voor morgen een FIJNE verjaardag HANS.

Neeltje Verheijen · 03/08/2020 op 11:30

Fijne vakantie Hans en Nancy, de eerste beelden zien er veelbelovend uit!!
Hans , van harte gefeliciteerd met je verjaardag en alle goeds voor dit nieuwe levensjaar!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *