Vanmorgen zijn we om 4.00 h opgestaan en om 4.40 h reden we naar Düsseldorf. Het was rustig op de weg en op dit tijdstip mochten we in Nederland 130 km/hr rijden. In Duitsland mochten we altijd al harder rijden. Om 5.30 h kwamen we aan bij de P5 parking. Helaas deed de QR code van onze reservering het niet. Nancy wou op de help knop drukken, maar drukte op de parkeerticket knop. Daarna konden we wel binnenrijden, echter nu weer zien hoe we er na deze vakantie kunnen uitrijden zonder dubbel te betalen.
In plaats van de sky-train te nemen, liepen we de 600 m naar het vliegveld. Daar stond al een hele lange rij om bij Gate A binnen te komen en ook nog een lange rij bij de incheckbalie. Gelukkig hadden we onze boardingcard al en konden we in de korte rij voor bagage-afgifte gaan staan. Heel snel ging deze ook niet, van de twee luggage drop off automaten was er eentje buiten bedrijf. Bij de andere was iemand aan het helpen, want deze had ook af en toe kuren.
Daarna konden we om 6.00 h in de rij gaan staan om bij gate A binnen te komen. Eerst de rij in voor het scannen van de boardingpas, daarna de rij in voor de security. Om 7.00 h hadden we dit allemaal achter de rug en hadden we net nog tijd om even naar het toilet te gaan en een broodje te kopen. Om 7.10 h waren we bij de gate en daar waren ze al aan het boarden. Het was ons, net als bij de reis naar Rhodos, op Düsseldorf airport niet gegund om rustig, zittend, te ontbijten en iets te drinken.
Op onze zitplek in het vliegtuig vlug ons broodje maar gegeten. Tijdens het wachten werden de vleugels in een klein kwartier ijsvrij gemaakt met speciale sproeiwagens. Dit hadden we nog nooit gezien.
Om 08.00 h stegen we op vanaf Düsseldorf. De zitplaatsen in het vliegtuig van Eurowings waren krap. Het personeel was heel vriendelijk. De vlucht ging voorspoedig, om 11.00 h waren we al geland (lokale tijd, tijdsverschil is 1 h), daarna werd omgeroepen dat in blokken van 5 rijen uitgestapt mocht worden. Er waren toch weer mensen die weer niet geluisterd hadden, rij 20 werd 2x gemaand dat ze echt met rij 1-5 begonnen en niet met rij 20 en dat ze weer moesten gaan zitten.
Wij hadden rij 16. Eenmaal buiten was er weer een lange slingerrij gemaakt voor het scannen van de Spaanse Covid QR code. Die kregen we na de online registratie, max 48 h van tevoren. Eenmaal gescand kwam onze bagage al snel vanaf de bagageband. Buiten stond onze taxichauffeur al met een bordje te wachten. Hij vond al dat we sneller buiten waren dan normaal het geval was. We moesten nog ca. 45 minuten rijden naar Agaete. Iets verder lag ons hotel, Hotel Rural los Longueras, dit is een Finca. Een voormalig landgoed uit 1895. Echt schitterend. We werden hartelijk ontvangen door Laura.

Rural los longueras

We vroegen waar we konden lunchen. Dit was niet mogelijk in het hotel, maar ze verwees ons naar een leuk restaurant aan de weg, Restaurant casa Lolo. We moesten niet al te lang wachten met erheen gaan, anders was het waarschijnlijk helemaal vol op zondagmiddag. We liepen eerst een verkenningsrondje over het terrein van het hotel en vervolgens liepen we naar het restaurant via een leuk paadje.

Uitzicht vanaf La Suerte richting Agaete.

We waren net op tijd, het zat inderdaad al vrij vol en veel tafels waren gereserveerd. We konden  gelukkig nog een tafeltje krijgen.
We kregen direct brood met 2 sausjes. Hans en Jan hadden de huissalade besteld en Nancy een kleinere salade met gegrilde langoustines. Die hadden ze niet meer, maar wel inktvis van de grill. Die was ook lekker. Na afloop aten we nog bananenmousse en chocolademousse als nagerecht.
Ondertussen hadden we het wandelprogramma voor morgen nog even bestudeerd. Na de lunch liepen we een stukje door richting San Pedro, waar de wandeling morgen naar toe zou gaan.

Uitzicht richting San Pedro

Daarna terug naar het hotel om te douchen en de wandelrugzak in orde te maken.

toegang tot Finca los Longueras, ons hotel.


Om 18.30 h diner in het hotel.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

1 reactie

wies · 28/02/2022 op 06:17

Zoo te zien harstikke mooie omgeving .Geniet ervan. Groetjes pap en mam.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *