Zo. 27 juni 2021, van Oosterse Bos naar Emlichheim,

Vanmorgen hebben we al voor, tijdens en na het ontbijt een gedeelte van onze spullen ingepakt. Om 9.15 h vertrokken we met 2 auto’s naar Emlichheim. Daar moest Nancy even zoeken naar ons eindpunt. Dat had tot gevolg dat we een stuk over een landweggetje met hoog gras reden. Daarna kwamen we op een grotere weg uit waar toevallig ook nog een parkeerplaats was. Dit lag exact op het 158 km punt van het Noaberpad.
Daarna reden we terug naar het Oosterse Bos. Om 10.20 h begonnen we aan onze (korte) wandeling.

Startpaadje bij het Oosterse Bos

Het was vandaag een iets saaiere etappe. De eerste kilometers door het bos waren wel leuk. Daarna kwamen we uit op lange rechte wegen door landbouwgebied in Duitsland. Net voor de Wilmsbrug, die als grensovergang fungeerde, kwamen we eerst langs de moderne Nederlandse hoogrendementspompen die door middel van stoominjectie de olie oppompen. We liepen namelijk over het Schoonebeker(olie)veld. Aan de Duitse kant stonden nog steeds de oude Jaknikkers. Deze waren niet allemaal meer in bedrijf.

De moderne Nederlandse hoogrendementspompen voor olie
De oude Jaknikkers aan de Duitse kant


Iets verder ontdekte Nancy de eerste nesten processierupsen in de eikenbomen. Daarna kwamen we er nog veel meer tegen. Aan de Nederlandse kant waren ons nog nauwelijks processierupsen opgevallen, terwijl we al veel eikenbomen gezien hadden.
De route liep verder over een breed soort betonnen fietspad.

Het lange fietspad dat we volgen

We liepen de kilometers zo relatief snel weg.

Dit korenveld leek al bijna oogstbaar


Na 6 kilometer kwamen we bij het Coevorden-Piccardie kanaal. Na 500 m langs net kanaal gelopen te hebben verlieten we het kanaal en kregen we een iets leuker, meer bochtig, fietspad.

mooie boomwortels

Zo’n 1,5 km verder, kwamen we aan bij de eerste wijk van Emlichheim. Daarna liepen we weer het veld in voor de laatste kilometers naar onze auto. Daar kwamen we om 12.35 h aan. We hadden 9,9 km gelopen.
Vervolgens hebben we in Emlichheim de auto volgetankt en vervolgens reden we door naar het Oosterse Bos om Jan zijn auto op te halen. Via Google maps had Nancy een lunchplek uitgezocht in Nieuw-Amsterdam, Veenoord. Het Broodhuus. Op weg ernaar toe, zagen we veel meer horeca langs de weg, dan via Google maps te vinden was.
Om 13.30 h zaten we aan de bestelde broodjes. Daarna reden we terug naar ons Landal huisje, om ons te douchen, om te kleden en alles in de auto te laden.
Om 15.45 h reden we weg naar huis. We hadden onderweg een beetje file op de A28 door de uittocht van de TT van Assen. Blijkbaar was het ook traditie om de toeschouwers uit te zwaaien, er zaten nog heel veel mensen in stoeltjes langs de snelweg of op viaducten om de bezoekers van de TT uit te zwaaien. We hadden tot nu toe geen idee gehad van deze traditie.
Om 18.50 h kwamen we thuis aan. Het einde van een mooie wandelvakantie in eigen land, en een goed begin van het Noaberpad.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *