Vanmorgen gingen we weer om 8 h ontbijten. Bij dit hotel moest je bij het buffet een mondmasker op en deze lagen netjes op je tafel klaar. Het buffet was goed verzorgd, veel vers fruit erbij.
Na het ontbijt hebben we bij de receptie de hotel-wandelpas opgehaald. Daarmee waren dan alle gondelbanen gratis.
Daarna zijn we naar het busstation gelopen. De bus stond er al, dus gingen we al een plaats uitzoeken in de bus. Er zaten al 2 mensen in de bus. Om 9.22 h vertrok de bus. Voordat hij wegreed vroeg de chauffeur wie naar Elsigbach wilde, want dan moest hij even bellen dat daar de 2de bus, lijn 231, ons zou ophalen.
Binnenin werden mooi de haltes op een scherm aangegeven en hoelang het nog rijden was. Onze halte Achseten Kirche was maar 11 minuten rijden. Daar moesten we wachten op de andere bus. Even later stopte aan de overkant de bus die uit Frutigen kwam, daar stapten veel meer mensen uit. We moesten toch wel een tijd op de bus lijn 231 wachten, in totaal wel zo’n 30 minuten. Toen kwam een klein busje omlaag en werden we naar boven, naar de gondelbaan Elsigbach – Elsigenalp gebracht. Hier bleek dat onze chauffeur ook de kassa van de gondelbaan bemande.
We konden direct de gondel instappen, maar de gondels werden best wel vol gepropt, wel met masker op, maar toch. Onderweg genieten van het uitzicht was er niet bij, want je kon geen kant op kijken.
Dit keer zat er maar 1 kind in de gondel, maar dit kind heeft de hele tocht per gondel uit volle borst gekrijst, dit deed best pijn aan de oren in zo’n kleine ruimte, en de ouders wisten zich ook geen raad meer met hun dochter.
Om 10.30 kwamen we boven op de Elsigenalp, op 1800 m.

Elsigenalp

Daar liepen we naar het Elsigenalp Berghaus en hebben we weer flink gedronken. Ook vandaag scheen de zon fel en was het warm. Wel wordt er hier de komende dagen s’ nachts wat regen verwacht.
Tijdens het afkoelen en drinken in de schaduw hebben we onze opties bekeken. Een optie was de SNP route, waarbij je  in 4,5 h naar Adelboden toe zou lopen. Daarbij kon je nog allereerst de Elsighorn beklimmen, dit zou 3 h extra looptijd betekenen en de top zou op 2341 m hoog gelegen zijn. Nancy wilde haar knieën een beetje rust gunnen en niet zo zwaar lopen in deze tropische temperatuur. Een andere optie was om de panoramaweg naar Frutigen te lopen en dan de bus terug te nemen. Volgens de serveerster was dat een hele mooie route. Die zou volgens de kaart maar 3 h lopen zijn, maar zou dan ook 1100 m dalen betekenen.
We gingen eigenlijk toch voor deze optie, maar wilden wel even de Brandsee zien, die op 250 m afstand lag. Aldaar kwamen we langs richtingsbordjes en deze gaven aan dat het pad naar Adelboden korter was dan naar Frutigen. We hadden ook nog bedacht om de kortere route te doen en dan in Adelboden te lunchen en vervolgens de bus weer te nemen, dezelfde lijn als vanmorgen, en dan de Cholerenschlucht met de Pochtenkessel te bezoeken. Een kloof leek ons wel een koel alternatief. De route met de wegwijzers week af van de SNP route. We hadden continue zicht op het mooie dal van Adelboden. Soms liepen we door een stukje dennenbos.

Uitzicht op de zijkant van het Adelboden dal
Het wandelpad door de weilanden omlaag.
Uitzicht op Adelboden.

Onderweg had Nancy bedacht dat we misschien de auto op zouden kunnen halen in het Kiental. Dan hoeven we morgen niet de hele tijd de bagage mee te slepen. En dan morgen met de auto de kloof te bezoeken. Om 13.35 h waren we terug in Adelboden. Eerst hebben we in een sportwinkel de rozetten voor de wandelstokken bijgekocht. Van een stok is die kapot gegaan en verloren tijdens de wandeling naar de Simmenfälle. Ze hadden ook paardenzalf, die heel goed voor de spieren zou zijn, dus deze hebben we ook gekocht. Vervolgens zag Hans nog een leuk shirt, hetgeen we ook nog gekocht hebben.

Daarna zijn we bij de toeristeninfo gaan informeren of het nog haalbaar was om vanmiddag de auto op te halen. Dat was krap, dus we houden het orginele plan aan om morgen, met bagage, de auto op te halen.
Vervolgens zijn we in een bakkerij cq café gaan lunchen. Daarna namen we om 14.50 h weer de bus, lijn 230, richting Frutigen. Nu moesten we 1 halte eerder eruit, bij Achseten Tregel.
Van daaruit was het 15 min lopen naar de Cholerenschlucht. De kloof was éénrichtingsverkeer. De kloof was wel mooi, maar niet zo heel bijzonder. Als je hem niet gezien zou hebben, dan had je niets gemist. Datzelfde gold voor de Pochtenkessel.

De Cholerenschlucht.

Om 16.20 h gingen we per de bus terug naar Adelboden. Om 16.30 h arriveerden we er bij het busstation.
Bij de kiosk 4 flesjes drinken gekocht, met de bedoeling 2 flesjes voor morgen te bewaren, maar we waren zo dorstig, dat we ze alle vier hebben leeggedronken. Op de kamer hebben we een paar kleren uitgespoeld en op het balkon te drogen gehangen.
Daarna gedoucht en vervolgens al een beetje de bagage gereorganiseerd.
Om 19 h werden we weer bij het Cambrian restaurant verwacht voor ons diner. Iedere dag hadden ze een ander dagmenu. We hoorden later dat het een 4 sterren hotel en restaurant was.
Na het eten liepen we weer terug naar de kamer en maakten we deze blog en selecteerden we de vandaag gemaakte foto’s. Morgen eindigt ons eerste arrangement en gaan we eerst de auto ophalen in het Kiental en dan rijden we naar het Binntal.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *