Vanmorgen na het ontbijt en het klaarzetten van de bagage liepen we al om 8.45 h weg. Toen we vanmorgen wakker werden hadden we al een mooi uitzicht op een wolkendeken die over Davos lag, de bergen waren wel zichtbaar.

Ochtend uitzicht over het dal van Davos.

Onze wandeling begon direct gestaag stijgend richting de Jakobshorn. Volgens SNP konden we nergens eten en drinken en daarom hadden we brood gekocht bij ons pension. Nancy ging goed vandaag,het was niet te warm. Na 1,5 uur gelopen te hebben en al 600 m gestegen te zijn, hielden we een korte pauze bij de Jatzhütte. Deze was wel dicht, maar ze hadden een mooi terras. Tijdens het lopen kwamen we al verschillende mountainbikers tegen die met de fiets met de Jakobshornbahn omhoog gingen en dan met de fiets omlaag. Ondanks dat wij (stijgend verkeer) voorrang hadden, gingen we toch maar steeds aan de kant.

Bijna op de hoogte van de Jacobshornbahn.

Daarna was het nog 100 meter stijgen richting de Jakobshorn. Net ervoor moesten we afslaan om naar de Jatzhorn te klimmen. Maar het was niet zo ver naar het bergstation om iets te drinken of te eten.
De klim over een graat naar de Jatzhorn, 2682 m was heel mooi. Hans ging helemaal los qua foto’s. Veel wandelaars gingen met de kabelbaan omhoog en liepen daarna dezelfde route als ons, bovenlangs omhoog de Jatzhorn op en dan afdalen naar Sertig Dorf.

Beklimming van de jatzhorn, terugblik op jacobshorn en meertje van Davos.

Om 11.15 h stonden we al op de top van de Jatzhorn.

Op de top van de Jatzhorn, 2682 m

Daarna moesten we een aantal kilometers de graat volgen, hetgeen dus omhoog en omlaag ging. Om 12.15 h hebben we op de graat onze lunch gegeten. Vanmorgen was het brood nog warm, toen we er extra sneden vanaf sneden als lunch. Dit was dan ook het lekkerste brood dusver als lunch.

Vanaf de Jatzhorn gaan we verder over de graat.
Terugblik over de graat richting Jacobshorn, we hebben al een heel stuk afgelegd.

Om 12.40 h liepen we weer verder. Na 1 km, waypoint Tällifurgga, 2568 m, konden we eindelijk aan de echte afdaling beginnen naar Sertig. We moesten nog 710 m afdalen in 5,5 km.

Afdaling naar Sertig

Tijdens de afdaling kwamen we de 3 meisjes tegen die gisteren ook in ons pension sliepen. Daar nog even mee gebabbeld. We hebben een grote en hoge lus gemaakt en waren eigenlijk maar een stukje verderop gekomen in het dal.

het dal van Sertig ziet uit als een groene oase.

Nu moesten we ook steeds uitwijken voor mountainbikers die omlaag kwamen. Om 14.30 h kwamen we in Sertig aan. Alle wandelaars en bikers namen daar óf hun eigen auto terug óf de bus terug naar Davos Platz. Er lag ook een restaurant waar we op het drukke terras nog een plekje kregen. Daar ijsthee en rivella besteld, samen met kastanjecake en wildbeeren vlaai. Op het drinken moesten we wel een tijdje wachten, het gebak kregen we direct.
Om 15 h liepen we weer verder, we zagen onze eindbestemming, Walserhuus, al liggen.

Het witte huis is ons hotel, Walserhuus in Sertig.

Daar kwamen we om 15.15h aan. Vandaag hebben we 14,1 km gelopen en 850 m gestegen en 960 m gedaald.   Vandaag ging het heel goed met de conditie en knieën van Nancy. De rijdag/rustdag gisteren heeft haar goed gedaan.
Bij het inchecken konden we een upgrade van de kamer krijgen. Toen SNP boekten waren de 2-persoonskamers vol en zouden we met korting op een meerpersoonskamer komen te slapen. Nu was er toch een 2-persoonskamer vrijgekomen. Voor 60 CHF bijbetaling konden we die krijgen. Nancy hoopte er stiekem al een beetje op, dus wij gingen akkoord. We kregen een hele luxe kamer, de Wildmanndli.
Vanavond geen halfpension, maar á la carte eten. We hadden wel al online gereserveerd. Dadelijk douchen en dan beginnen aan de selectie van de uitbundige fotohoeveelheid van Hans. Hij vond het schitterend vandaag. Dit gebied waren we nog nooit geweest.
Het restaurant had een veel chiquer menu dan we buiten op het terras gezien hadden. We aten echt superlekker. Dit is tot nu toe het beste hotel, ook natuurlijk door de luxere kamer.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

3 reacties

Wies · 16/08/2020 op 05:57

hoi. allebei wat een mooie wandellingen en mooie Foto,s heb nu alles gelezen .nog een mooie wandelweek .groetjes pap en mam.

Neeltje Verheijen · 16/08/2020 op 09:59

Ik heb nu ook alles gelezen, wat een prachtige wandelvakantie.
Krijg ook zin in de bergen.
fijne dagen verder en groetjes

Frans en Veronique · 17/08/2020 op 10:14

DAVOS fantastisch, het roept heel veel herkenningen op, waar ik gewoond heb keken we recht tegen de Jacobshorn op. Geniet ze, Frans en Veronique

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *