Zo. 20 juni 2021, van Smeerling naar Jipsinghuizen

Vanmorgen vertrokken we om 9.00 h naar Borger. Onze route naar Jipsinghuizen kwam er langs en we hadden gezien dat daar het grootste hunebed van Nederland lag. Nu we er toch langskomen, wilden we deze natuurlijk, wel even zien. Daar kwamen we om 9.30 h aan. Na een kort wandelingetje kwamen we bij Hunebed D27. En het was inderdaad een groot hunebed. Ongelofelijk dat ze toen al de rotsblokken zo wisten te verplaatsen en te stapelen.

Hunebed D27 bij Borger

Daarna reden we verder naar Jipsinghuizen. Daar moesten we even zoeken naar een plek om de auto te parkeren, er waren geen echte parkeerplaatsen. Om 10.15 h reden we terug naar Smeerling waar Jan zijn auto bij de Gasterij Natuurlijk Smeerling parkeerde. Om 10.40 h begonnen we aan de wandeling. We kwamen direct langs ooievaarsnesten waar 1 ooievaar aanwezig was met 2 jongen in het nest. Gisteren hadden we ook al ooievaarsnesten gezien.

Dal van de Ruiten Aa

Vandaag liepen we veel door het dal van de Ruiten Aa. Het is een coulissenlandschap waar landschapselementen elkaar afwisselen. Een mooi landschap. We zouden maar 1 horecagelegenheid tegenkomen die open was, voor Bourtangne. Deze was al na 7 km, we kwamen er om 12.15 h aan. We moesten het Noaberpad er even voor verlaten, later bleek dat er toch een pad door het weiland gemaaid was. Het restaurant was MoeNieks en ze deden nu ook mee aan de tuintiendaagse. We hebben erg lekker in de tuin gegeten.

Dal van de Ruiten Aa
Dal van de Ruiten Aa


Via het gemaaide pad verlieten we deze oase om 13.25 h. We slaan hierdoor een kleine lus van het Noaberpad over. We liepen direct weer langs de Ruiten Aa die al een heel stuk breder geworden was.
Zo slingerden we verder richting Bourtange. Het laatste stuk was een recht stuk langs een kanaal, dat was iets saaier.

Toegang Bourtange


In Bourtange zijn we iets gaan drinken met een Groningse Poffert erbij, nee, dit is geen variant van poffertjes, maar een soort natte cake met rozijnen en noten.

Bourtange vanaf de omwalling gezien


Helaas was de andere uitgang van Bourtange afgesloten, dus we konden het Noaberpad niet vervolgen. Voor Bourtange stond al een wegwijzer naar rechts als je niet door Bourtange wilden lopen. Dus weer teruggelopen naar deze “afkorting”, die nu dus geen afkorting was. Daarna liepen we over een brede landweg naar Jipsinghuizen. Net voor Jipsinghuizen kwamen we langs een heel mooi, uitbundig, klaprozenveld.

Klaprozenveld

Om 17 h kwamen we bij de auto aan.
Daarna reden we weer naar Smeerling en vervolgens naar Landal Aelderholt. Het is iedere keer weer een verrassing hoe de navigatie ons laat rijden. We hebben bijna geen autobaan, alleen maar binnendoor wegen.
Om 18.15 h kwamen we in ons huisje aan. Na ons wassen/douchen, vertrokken we om 18.50 h weer naar het restaurant Tante Sweel in Zweeloo. Net buiten het park zagen we een wegwijzer oud Aalden. Na het avondeten, zijn we daar nog even naartoe gereden. Een mooi oud boerderijen clustering. Daarna terug naar ons huisje.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

2 reacties

Wies · 20/06/2021 op 22:54

hoi allemaal weer een mooie wandeling wilde vanmorgen al wat schijven maar de pc doet niet wat ik wil .of ik nog wat kan lezen licht aan de wifi op de camping.groetjes pap en mam.

Neeltje Verheijen · 24/06/2021 op 09:00

Hoi Nancy en Hans, wat een mooie tocht maken jullie nu.
Bij de foto van het Hunebed dacht ik aan 2 jaar geleden, toen liepen we met z’n vieren de vierdaagse van Odoorn.
We zijn toen ook ’s avonds na de wandeling naar Borger geweest om de grootste Hunebedden van Nederland te bezoeken.
Nog veel wandelplezier en tot ziens bij de fietsdag.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *