Vanmorgen zijn weer rond 8 h gaan ontbijten. Het ontbijtbuffet was ook hier goed verzorgd.
Iets voor 9 h liepen we naar de supermarkt waar we 4 broodjes gekocht hebben. Daarna begonnen we aan de wandeling.
Het eerste stuk liepen we langzaam stijgend omhoog. Toen we Binn eenmaal uit waren kwamen we langs de weilanden waar heel veel vlinders vlogen.

Veel vlinders, allemaal op 1 bloem

Na 2,6 km kwamen we bij Fäld, ook een historisch oud dorpje, met vele Walliser huisjes. Dit was ook de enige plek vandaag waar we iets konden drinken. Bij restaurant Bärgkristall hebben we even bijgetankt. Het was alweer goed heet vandaag. Het personeel was zeer vriendelijk.

De oude Walliser huisjes van Fäld.

Na 20 minuten pauze liepen we verder. Daarna maakten we nog een paar mooie foto’s van Fäld. Iets verder lag het mineraalmuseum en winkel  van André Gorsatt. Daar gingen we ook naar binnen. We hebben minstens 5 kg stenen gekocht, dolemiet met pyriet, gneiss, en nog een klein steentje met rode Realgar-kristallen erin. Ze kwamen allemaal in Hans zijn rugzak erbij.
Daarna liepen we verder en volgde onze route een mineralen- belevenis pad. We kwamen langs grote stenen van lokaal gesteente waar uitleg bij stond. Ook was er een grote rots waar je je hoofd in een uitgeboord gat kon steken om naar het gesteente te luisteren. Nancy heeft dat gedaan, maar hoorde voornamelijk ruisen van de rivier. Was wel rustgevend.
Nog iets verder kwamen we langs de mineraalgroeve Lengenbach. Deze was wel gesloten voor publiek, maar er was een “stortplek” waar toeristen op de stenen die er lagen konden kloppen met hamers om zelf speciale mineralen te vinden. We vonden er heel veel mooie dolemietstenen met pyriet. We hebben er verschillende opgeraapt die in Nancy haar rugzak gingen.

Terugblik op de groeve van Lengenbach

Daarna ging  onze wandeling verder en zouden er niet meer van dit soort afleidingen komen.
Ons pad steeg nu gestaag. Eerst door de weides, daarna door dennenbos waar het in de schaduw een stuk aangenamer was. Nancy vond de stenen in haar rugzak toch erg zwaar, dus die gingen ook nog bij Hans erbij.
Om 12 h lunchten we in de schaduw met onze broodjes en nog het geiten-rookvlees uit Griesalp. Dat smaakten heerlijk. Daarna liepen we weer verder omhoog, naar een eerste topje op 1973 m. Daarna daalden we en passeerden we twee mooie beekjes/riviertjes.

We steken de Mässenbach over.

Het landschap was ook hier heel mooi. Het was vandaag warm, maar er was wel wat bewolking, waardoor er af en toe een beetje verkoeling kwam.
De volgende waypoint op 6,6 km, was de hut bij Mässerchäller op 1885 m.

Uitzicht op de hoge bergen die de grens met Berner Oberland vormen.

Daarna stegen we weer tot 2042 m. Hier was de splitsing om optioneel naar de Schaplersee te lopen. Dat hebben we gedaan.

Schaplersee op 2237 m.
Nogmaals de Schaplersee, nu richting Berner Oberland.

Om 15.05 h waren we terug om de SNP route verder te volgen. We gingen goed tot de Kaffeestafelhut. Daar misten we een bordje naar rechts richting  Binn en volgenden we een bordje Binn rechtdoor. Volgens de SNP tekst zouden we moeten dalen, dus na een tijdje toch op de GPS gekeken en toen bleek dat we fout aan het lopen waren. Heen en terug heeft ons toch een half uur gekost.
Van deze kant was de andere richtingwijzer beter te zien. Nu begonnen we aan een hele lange afdaling terug naar Binn. De afdaling was weer erg vermoeiend voor de knieën, zeker voor Hans met al zijn extra kilo’s. Eenmaal beneden op de weg aangekomen, was het gelukkig niet meer ver naar ons pension. Om 16.50 h kwamen we aan, we hadden vandaag 15,9 km gelopen en 1040 m gestegen en gedaald. Bij ons pension hebben direct drinken besteld. Hans 0,5 liter rivella en Nancy 0,5 l ijsthee. Nancy had deze snel op waarna ze nog een keer 0,3 liter ijsthee bijgestelde. We hadden ook allebei een ijsje (2 bolletjes) besteld. Ze hadden heel lekker ijs hier.
Om 17.30 h gingen we naar de kamer om verder af te koelen en te douchen. 
Daarna gingen we naar het restaurant waar er weer een tafel voor ons gedekt was. Van het menu heeft Nancy alleen het voorgerecht en nagerecht compleet gegeten. Van het hoofdgerecht heeft Hans van beide borden gegeten. Nancy had meer dorst dan honger. Dat de keuken een bib gourmand heeft was wel zeer goed te merken.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *