Ma. 15-08 Belo sur Mer, bezoek Kirindy Mite

Vanmorgen stonden we om 6.00 h op en om 6.30 h zaten we aan het ontbijt. We kregen het extra vroeg i.v.m. bezoek aan Nationaal park Kirindy Mite. Iets voor 7.00 h kwamen twee rangers van het park bij ons hotel, Herman en Stephane. Omdat we geen Frans spraken, kregen we Stephane als gids mee. Gisteren hadden we onze wensen doorgegeven. In plaats van de boot, gingen wij met de auto naar het park met Hery als chauffeur. Dit bleek een heel stuk terug rijden te zijn richting Morondava. De baai bij Belo stond nu vol water, want nu was het hoog water.

De volgelopen baai achter ons hotel

We moesten strikt de weg en de omleidingen volgen, gelukkig hielp de gids Hery met wijzen waar hij moest rijden. We zagen ook waar we gisteren met de auto vast hadden gezeten.
Na 26 km gingen we van de weg af en reden we het Nationaal park Kirindy Mite in. Deze weg was afgesloten met een slagboom , die door onze gids van het slot werd gehaald. Daarna reden we nog 12 km over deze weg het park in. Daarna stopten we bij een bord waar onze route, circuit Maetsakaloe stond aangegeven. Volgens Hery bezochten de meeste mensen dit park niet en reden ze van Morondava direct door naar Manja. Ze sloegen dan dus ook Belo sur Mer over. Tot nu toe vinden wij ons programma echt schitterend.
Volgens de lonely planet zou de route 4 km zijn, ter plekke was 6 km gemarkeerd. De naam op het bord was Mahaboboka. We kregen de indruk dat we toch een ander circuit zouden lopen dan we gevraagd hadden. Maar het kan ook het  verschil in taal zijn.

Nationaal park Kirindy Mite

Hier stonden ook heel veel grote baobabs. Omdat de baobabs in een bos stonden, stonden ze minder “vrij” dan bij de Avenue de Baobab. Maar ook echt schitterend om te zien. We zagen direct heel veel hagedisjes, volgens de gids de Zonauzorus. We zouden later wel uitzoeken met de boeken van Jeroen of de naam klopte.

Hagedis (Zonauzorus)

Vervolgens, het zou weer eens niet zo zijn, kruiste er weer een slang ons pad.

Alweer een slang op ons pad

Dit park was iets wilder, dus we konden niet van het pad afwijken om betere fotopunten te vinden. We zagen heel veel vogels, deze op de foto krijgen was een stuk moeilijker.

Collage van een aantal vogels vandaag, waaronder lovebirds, zwarte papegaai en nog een paar anderen. De namen komen later weer

We zagen ook verschillende zandgekko’s.

Zandgekko (Cathalarodem)

Op een gegeven moment zagen we 3 Sifaka’s van boom naar boom springen. Ze gingen supersnel.

Nationaal park Kirindy Mite

Het was tamelijk warm in het park. Zo legden we de 6 km lange route af. Om 11.15 h waren we terug bij de auto en reden we terug naar Belo sur Mer. Nu was het laag water. Om 12.30 h waren we terug bij de lodge. Daar kregen we weer een heerlijke lunch.
Na de lunch gingen we weer wandelen, we liepen naar Menaky. Dat zou 4 km lopen zijn. We volgden het strand.

Een kraai verjaagd een roofvogel

Het was nog steeds eb, dus de rotsen waren nu zichtbaar. In de poeltjes zaten nog visjes. Ook zagen we de verschillende zeeslakken. Het begon vloed te worden, dus we zagen heel veel krabben uit hun hol komen en naar de zee rennen. Ze rennen echt heel snel. Na 4 km kwamen we bij de Baai van Belo bij Menaky. Aan de overkant lag het dorpje.

Baai van Belo bij Menaky

Er waren zijstroompjes naar rechts die naar de mangrove leidde. We volgden de smalle baai, doordat het eb was, was deze veel smaller en lagen de zandbanken droog. Bij een smal stroompje konden we via schelpenrotsen oversteken. Hier zagen we heel aparte schelpdieren, die we gefotografeerd hebben.

De mangrove en onze oversteekplek

Daar kregen we supermooi uitzicht op de baai en naar rechts was ook mooi uitzicht op water met de mangrove.

Een zij-inham met mangrove

We liepen tot het uiterste puntje, op 5,25 km. Daar draaiden we om en liepen dezelfde route terug naar de lodge. Daar kwamen we om 16.45 h aan. We hebben vandaag 16,5 km gewandeld.

We dronken eerst wat in het restaurant en Hans bleef aldaar wachten op de zonsondergang (om 17.50 h) terwijl Nancy weer warm douchewater ging maken met de flessen verwarmd door de zon.

Zonsondergang vanuit lodge Entremer

Om 19.30 h kregen we weer een heerlijk diner. 

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.


2 reacties

Coen · 15/08/2022 op 20:13

Prachtige fotos Hans en Nancy! En leuk dat jullie met Hery zijn. Doe hem de hartelijke groeten van mij en geniet verder van de reis. Nog veel moois te zien!

    NancyHans · 16/08/2022 op 17:39

    Hoi Coen, je krijgt de groeten terug van Hery. We genieten enorm van het programma dat je voor ons gemaakt hebt. Dank aan Matoke tours.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *