Vanmorgen ontbeten we al om 7.15 h. Het ontbijt was eenvoudig, we kregen wegwerp plastic borden en bestek er lag voor ieder een croissant in een schaaltje klaar en verder wat verpakte toast en cakejes.
Om 08.00 h vertrokken we al naar Assisi. Zonder pauzes zouden we al om 13 h aankomen, dus dat viel reuze mee. Onderweg zagen we zeer mooie landschappen voorbijkomen, maar op de autostrada waren er geen panoramische stopplaatsen. Na 350 km verlieten we de autostrada en kwamen we op een blauwe autoweg, waar weer geen stopplaatsen waren. Alweer reden we door een schitterende omgeving. Bij een kasteel langs de autoweg gingen we even van de autoweg af om van het kasteel een foto te maken en de benen te strekken.

Castello dello Rancia

Daarna vervolgden we onze route weer om daarna 10 km verder bij een tankstation te stoppen om te gaan lunchen. Net na 14 h kwamen we in Assisi aan. We hadden via internet een parkeerplaats uitgezocht waar een roltrap naar boven zou zijn. Alleen was die buiten gebruik. Voor het bezichtigen van Assisi hadden we tips van Neel gekregen.

Assisi, achterkant Santa Chiara kerk

We begonnen dus bij de Santa Chiara (Clara) kerk.

Assisi, Santa Chiara kerk

Deze was heel mooi, ook de crypte met tombe was zeer interessant. In alle kerken mochten we geen foto maken. Daarna liepen we via de straatjes naar de San Stefano kerk, maar die was helaas gesloten.

Assisi, terugblik Santa Chiara kerk
Assisi, dak van San Stefano kerk
Assisi

De volgende halte was de basiliek van San Franciscus. De basiliek bestond uit een lagere kerk en een hogere kerk die er bovenop was gebouwd. De aanwezige schilderingen waren prachtig. De lage kerk heeft een meer intieme sfeer door de lage plafonds dan de bovenste kerk.

Assisi, Basilica San Francisco
Assisi, Basilica San Francisco

Het was best druk voor een maandag. Pas later kwamen we er achter dat het vandaag een nationale feestdag was,  namelijk bevrijdingsdag. Na het bezoeken van de basiliek liepen we via andere straatjes terug naar Porto Nuevo en de parkeerplaats.

Assisi

Om 16.30 h reden we weg naar ons hotel, 6,5 km verderop. Onderweg nog een fotostop gemaakt om van Assisi een foto te maken.

Assisi
Assisi, Basilica San Francisco, ingezoomd

Om 17 h kwamen we in ons hotel Frater Sole aan. Het hotel bleek vlakbij de basiliek di Santa Maria degli Angeli te liggen. We wisten niets van deze basiliek af, maar deze bleek ook heel veel pelgrims te trekken. Veel bezoekers liepen vanuit Assisi naar deze basiliek.

Assisi, basiliek di Santa Maria degli Angeli

Nadat we de basiliek even opgezocht te hebben, bleek ook deze kerk resten van Franciscus te bevatten in een kleine kerk in het midden van de basiliek gelegen, waar de grote basiliek overheen was gebouwd.
Om 19.30 h hadden we gereserveerd in het restaurant van het hotel. We hebben enorm gelachen met een Italiaans koppel naast ons. Ze spraken alleen Italiaans, maar via Google translate konden we toch van alles uitwisselen. Ze hadden commentaar op Wiel, dat hij witte wijn dronk. In Italië dronken mannen namelijk allemaal rode wijn.
Om 22 h gingen we terug naar onze kamer.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *